çok yavaş su azalması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan madman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

madman

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2004 astra g aracımda çok çok yavaş bir şekilde radyatör suyu azalması oluyor, şöyle ki yaklaşık 3000 km ye karşılık 2 ay kadar bir sürede normal olan su seviyesi yol bilgisayarında su azaldı uyarısı verecek seviyeye geliyor, devirdaimi değiştirmeme rağmen aynı, kapakta ve radyatörde sızıntı yok zaten sızıntı da çok yavaş bir şekilde olduğu için su çıkan yeri görmek tesbit etmek imkansız ustalar da bakıyor anlamıyor kaçak yok diyor, nereyi değiştireyim yada kontrol edeyim, radyatör tıkayıcı radyatör harici küçük sızıntılarıda kesermi?

silindir içerisine hafif şekilde su alıyor ve uzun vadede eksiltiyor olaiblir.

yani silindir kapak contasındamı diyorsunuz?

Radyatörle kazanın birleştiği yerleri iyice kontrol etsinler özellikle sol üst tarafı (radyatörden motora su veren hortumun olduğu taraf)

lpg varsa t borulardan terleme yapabilir. antifriziniz kırmızı ise terleme yapan yerlerde kırmızı lekeler bırakır. dikkatli bakarsanız görebilirsiniz.

Araç LPG li değil, dediğiniz gibi radyatör tesisatını ve hortumları bir kontrol ettireceğim bağlantı kısımlarında gevşeme olup ısınınca buhar şeklinde kaçırabilir diye düşünüyorum

Kazandan oluşan kaçaklar buhar şeklinde oluyor, o nedenle aşırı bir su kaybı gözlenmiyor. Kaçak olan yerin etrafında bir nevi yağlanma tarzında kirlenme oluyor.

genleşme kabı kapağını değiştirin hocam buhar şeklindede olsa kaçırma yapabiliyor ve dediğniz gibi uzun sürede azaltma yapıyor

ben ahtapot hortum, devirdaim değiştim yine de eksillme oluyor

2004 astra g aracımda çok çok yavaş bir şekilde radyatör suyu azalması oluyor, şöyle ki yaklaşık 3000 km ye karşılık 2 ay kadar bir sürede normal olan su seviyesi yol bilgisayarında su azaldı uyarısı verecek seviyeye geliyor, devirdaimi değiştirmeme rağmen aynı, kapakta ve radyatörde sızıntı yok zaten sızıntı da çok yavaş bir şekilde olduğu için su çıkan yeri görmek tesbit etmek imkansız ustalar da bakıyor anlamıyor kaçak yok diyor, nereyi değiştireyim yada kontrol edeyim, radyatör tıkayıcı radyatör harici küçük sızıntılarıda kesermi?

eksiltme olunca antifiriz mi koyuyosun yoksa az bi miktar su mu koyuyorsun. şayet su koyuyorsa motor sıcaklığıyla su yavaş yavaş buharlaşır ve fazla sıvı tahliyesinde çıkabilir. eksiltme yaptığında antifiriz koymak gerekir.

Geri