Çok mu Hızlı Araç Kullanıyoruz?

olay hızlı gıtmektenöte yollarımız bı acayıp kı bı anda ya cukur ya bı cökme olmuş bı yer kı bu otobanda bıle başımıza gelebılır bence adamlar hız lımıtlerını yurt dsında yuksek tutuyor ama yolları kaymak gibi vırajları ona gore hesaplanarak açılar ıle yapılmıs mınumum rısk max hız a gore dızayn edılmıs ulkemızde ne asfaltımız asfalt ne yolumuz yol bu yuzden bu lımıtler bence uygun dıceksınız kı sende bastrmıyomusun tabıkıde ama bıldıgım yolda..

Ankaraya giderken önümde bir kaza gördüm.Kamyon tırı sollarken en sol şeritteki mercedes kompressor u bariyerlerle kendi arasında sıkıştırmış yanında iki ceset torbası.

Şuna geleceğim.Kaza olması için hız bir kriter değil.Hız sınırının çekilmesi yada yükselmesi de kimseyi bağlamıyor artık.Kim canı istediğinde gazı diplemiyor?Hız yapmak değil, hız yaparken virajı nasıl döneceğini değil, virajı döndüğünde yolun kenarından çıkacak arabayı düşünebilmek kazayı önler.Düşünmüyorsan hızlıda olsan yavaşta olsan kaza yaparsın.Otobanda aniden önüne çıkacak bir köpeğin arabnın dengesini bozup seni takla attırabileceğini düşünüp yolun sağını solunu her zaman gözlemleyeceksin.Bir kamyona yanaşırken mutlaka sellektör yapacaksın ki zaten beyni yol olmuş adamın gözünü birşey alacak ayılacak.Hız değil, tedbirsizlik kaza yaptırır.

sanırım ortak düşüncemiz limitlerin üzerinde hız ile araç kullanıldığı...
Altındaki aracın ne olduğu bence 100km/s den sonra önemli değil... Tamamen allaha emanetsin... Çarpışma testleri bile 64 km/s ile yapılıyor... 170 le giden bir araç karşıdan gelen bir araca çarparsa değil 5 yıldız 15 yıldız alsa kaç yazar...
Lütfen daha sakin araç kullanalım, kullanmayanları uyaralım arkadaşlar...

yerleşim yeri dışında, bölünmüş yollarda(aksi bir hız sınırı işareti yoksa) hız sınırı zaten 110 km /s tir. yüzde 10 yanılma payı ile bu hız max 121 km/s cıkar.... 122 km/s de radara girersiniz.Bu değerler otomobil sınıfındaki araçlar için geçerlidir.

Bence en ideal hız 100 km civarı...En yüksek viteste, en düşük devirde gidebildiğimiz gibi fren mesafesi en ideal olan hız... tabi bu benim düşüncem. +6 ileri vitesli araçlarda mecburen bu sınır biraz yükseltilebilir.
saygılar

kaynak

http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Trafik/HizSinirlari.aspx

Çok cahil ve psikoljik yetersizlikler ile araç kullanıyoruz.Kabul etmesek te malesef çoğumuz böyleyiz.Bence şu an ki limitler bile bazı yollar için fazla.Bırakın hızlı gideni , limitlerde giden çoğu insan bile lastiği patlasa güvenli olarak durduramaz aracı.Daha sinyal kullanma alışkanlığı bile edinilmemiş ülkede hız limitlerini tartışmak benim için tamamen anlamsız.Kimsenin kaza riskini kimsenin arttırmaya hakkı da yok.Biraz da vicdanlı ve yeterince karşı taraf olabilmek lazım.

aynen bende sizin gibiyim 90-120max ... ülkemizde hız yapmak hem tehlikeli hem masraflı!
yeri gelmişken söyliyim;Virajlarda karşısını görmeden araç sollayanlardan nefret ediyorum kaç kere o beyinsiz insanlar yüzünden kaza atlattım:sopa::mad::sopa:

Son düzenleme:
Antalya'dan Serik tarafına giden yolda 70 yazıyordu hız limiti ben 90 civarıyla seyrettim 2 tane radardan geçtim ancak dediğiniz gibi özellikle havaalanına yolcu taşıyan minibüsler 110-120 den aşağı gitmiyorlardı ve o hızı yapmaya elverişli olmayan birçok araçta buna dahil.

Akhisar'daki pist bölünmüş yol olarak geçmez. Zaten çokta iyi bir yol değildir. Asfalt büyük oranda deforme olmuş. Ayrıca karşı şeritteki bir kaza sizin şeridinize taşabilir. Bir de yol kenarındaki kavunculara durmak için yavaşlayanlar şeritleri işgal edebiliyorlar. Ben o yolda özellikle 90-100 arası gidiyorum. Hız yapmanızı tavsiye etmem.

Yok zaten orası bölünmüş yol demedim, ayrı bir pararaf olarak yazdım. Ayrıca sabah erken saat dediğim 4-5 civarı kavun alacakların olmadığı ve yolun boş olduğu saaati özellikle belirttim. Yoksa dediğin tehlikelerin farkındayım. Yola gelince yapısından dolayı bozuk olan zemini inmeden önce rahatça görüyorsun. 220km ile yoldan inmişliğim var, gayet stabil sıkıntı yok.

Son düzenleme:
Millet olarak akıllanmayız arkadaşlar. Bunca trafik kazası oluyor. Sebep en başta aşırı hız. Hayatım boyunca bir kere hız yaptım oda otobanda İstanbul Ankara arasında ve aracın ortalama hızı 160 KM idi. Şimdi arkadaşlar demesin bu araç ne diye işte bu araç idi. Ve her zaman normal kullandığım zaman ile bu hızda aldığım yol arasında sadece 40 dakika bir zaman fark etti. Ama bu 40 dakika içinde resmen gözlerim yuvasında çıktı :) çünkü araç resmen altınızdan yoldan ayrılıyor eğer dikkat etmezsen adres belli ya bariyeri kucaklayacağım yada benden önce sollayacağını sanan birinin sırtına çıkacağım. Bu kadar basit. Bu yüzden bu olaydan sonra kasmadan gerekli hızlarda kullanmaya devam ettim. Şükür bundan sonrada böyle sürmeye devam edeceğim :)

1f0263fd.jpg

hızlı giderek başkalarını tehlikeye atan, siz araç sollarken gelip tampona yapışarak selektör çeken, farları insanı rahatsız eden, sinyal nedir bilmeyen, hatta parkederken bile memleketi babasının malı zanneden "öküz" yönünden zengin ülkemizde kurallar cezalar gelir çoğunlukla bizleri bulur.. olsun, boynumuz kıl ince..

limitlere uyacağız.

Geri