çok kızdım

anlattıklarınız gerçekten çok kötü yazıklar olsun böle servislere insanları göz göre göre kaldırıyorlar setapxxx arkandayım abi sonuna kadar haklısın dediklerinde iki tornavida bi lokma takımı alan özel servis die geçinio ne diyebilirim allah bizi böle servislerden korusun

arkadaşlar soner sonuna kadar haklı. ben ankaradayım ve en ufak problemim olsa ege opel,e msn den soruyorum ve sağolsunlar hemen çözümü söylüyorlar. teşekkürler ege özel opel servisi ve çalışanları...

herkeze teşekkürler arkadaşlar.bu konuda daha duyarlı olursanız hem siz kazanırsınız hem biz..daha ucuza yaptırayım diye sıradan tamirciye gidersin yapayım derken bozar sonrada kabullenmez 2 katı para ödersin..özel servislerin bir çoğunda garantili iş yapılır ama adam gibi servisse..örnek benim müşterim yolda kalmış trıger kayışı ve seti değişmişti su pompasıda ama takdığımız su pompası ömrümde ilk defa fördüm kafası kopmuş ve sboplar eğmiş garantiden yaptık...bizde malı aldığımız firmadan tahsilatını yaptık.müşteri 1 kuruş para vermedi cekiçide dahilll...siz olmasanız biz burda olmazdık

Soner abi sana katılıyorum gerçekten yazdıklarında ve sinirlenmekte çok haklısın.
adam opel yetkili servisinde yıllarca çalışmış sonra emekli olup özel servis açmış conta yanık diye aracımı götürüp bıraktım adama tam bir haftada yaptı aracı ve teslim etti.geç olsun güzel olsun dedim ama tam 12000 km sonra aracım tekrar hararet yaptı. kendine çok güvenen usta bey saolsun hararet müşürünün çalışıp çalışmadığını kontrol etmediği gibi kapaktaki erimeyide görmemiş. bende sırf o yüzden aracımı sizin ve opelim.net in bilgi bankası yardımıyla ve kendi merak araştırmalar doğrultusunda sanayide bir dizel kamyonet tamircisi arkadaşım ile birlikte 3 gecelik çalışmalarımızla yaptık. Allahıma şükürler olsunki herkesin yapamazsınız dediği aracı 3. gün sabah çalıştırdık ve tam 20bin km dir de sorunsuz kullanıyoruz. 10 ytllik tofaş fan müşürü taktım ağır devire ve 95 derecede duruyor hararet. ustayım diye geçiniyor adam ama neden hararet yaptığını araştırmıyor bende buna sinir oluyorum!!!

Soner sana canı gönülden katılıyorum, ülkemizde ne yazıkki konunun ehli olmayan bir sürü usta geçinen insanlar var ve biraz sermaye ile biraz da bilgi ve beceri ile servis açıyor. Klasik bakım işlerini şöyle böyle yapabiliyor ancak ne yazıkki yeterli donanımlara da sahip olmadıkları için teknik sorunlar karşısında apışıp kalıyorlar, akabinde daha bilgili ve teknik bilgi, beceri, donanımlara sahip ustalara araçlar gidiyor oralarda hallediliyor, böyle durumlarla ister istemez karşılaşabiliyoruz. Bende buna şahit olanlardan biriyim. İnsanın kafasında şüphe kalıyor. Hem araç sahiplerine yazık, hemde bu işe yıllarını, birikimlerini veren ehil ustalara yazık...:(

herkeze teşekkürler arkadaşlar.bu konuda daha duyarlı olursanız hem siz kazanırsınız hem biz..daha ucuza yaptırayım diye sıradan tamirciye gidersin yapayım derken bozar sonrada kabullenmez 2 katı para ödersin..özel servislerin bir çoğunda garantili iş yapılır ama adam gibi servisse..örnek benim müşterim yolda kalmış trıger kayışı ve seti değişmişti su pompasıda ama takdığımız su pompası ömrümde ilk defa fördüm kafası kopmuş ve sboplar eğmiş garantiden yaptık...bizde malı aldığımız firmadan tahsilatını yaptık.müşteri 1 kuruş para vermedi cekiçide dahilll...siz olmasanız biz burda olmazdık
abi arkandayız tekrar söylüyorum siz öncülük yapıcaksınız her zaman sizinle oluruz bu dünyada tutunmak zor böle şerefsiz insanlar var oldukça da zor olucak ama sizin gibi dürüst alnı pak insanlar her zaman üstte olucaklar:good:

olacak böyle şeyler. istediğinizi yapın olacak. çünkü bu millet daha ne şaşılacak şeyler yaptı. bu bişey değil hatta. tarihler boyunca ne destanlar yazdı.

Konunuzda haklısınız. Sizin ve sizin gibi işinin ehli olanlar malesef bazı kişlilerce ayni katogoride genelleme yapılınca hiçte hoş olmayan üzücü durumlarla karşılaşıyor. Bu bir yerde kişinin seçici olmamasından ve birazda konuda bilgi noksanlığı ve güvensizilikikten kaynaklanıyor. Şöyle örneklersek forumdan bir arkadaş yardım talebinde bulunuyor kesin çözüm alacağı yere yönlendirildiğinde bile yüzdeye nispetlendirirsek %3-5 bile geçmeyen baş vurular ya oluyor yada olmuyor.Denenmiş kendisini kanıtlamış yer mevcut iken yine başka bir yer buluyor sonuç ta kapıldım gidiyorum bahtımın rüzgarına şarkısını söylüyor. Sonra ver yansın özellere .Hata yetkilide yokmu? ondan fazla söz eden yok onu kurtaran işi garantiye alması . Sizin gibi yaptığı işi garanti kapsamına almayan sözüm ona usta ve servisler yüzden menfi yorumlar yapılmaya başlıyor. Doğru yerde doğru zamanda olmayı seçmeli. Şahsen ben izmirde üç yer değiştirdim Soner ve tansu kardeşler ile tanışınca Aydına gitmeye başladım.Gönül rahatlığı içersinde bakımlarımı yaptırıyorum. Nekadar sinirlensen ve üzülsende değiştirilecek bir durum değil ama üzülmemekte elde değil.;)

Arkadaşlar abiler kardeşler,
Opelle kapılarına gelince parası var ki biniyor,para çok bunlarda vur abalıya diye düşünen tamirciler pek çoğunlukta.lastik tamirinde bile tamircinin abi opele biniyorsun deyipte 2 katı ücret istediğine şahit oldum.
Türkay bey tespitlerinizde çok haklısınız. 1991 yılında param anca ona yettiği için 1972 model 1100 cc kadett almıştım. Abimde ise sıfır km. broadway vardı. Sanayiye girinci garibana bak yerliye biniyor diye ona acırlardı. Bana da parası varda avrupa arabaya biniyor derlerdi. Bizdeki anlayış malesef böyle. Tamam kullanırken vectralar şahinlere oranla daha lüks olabilir ama vectralardan daha lüks daha pahalı reno veya tofaş arabalar da var. Arabalar değişiyor, fiyatlar değişiyor, insanlar değişiyor ama yurdum insanında değişmeyen bir şey var. Avrupa arabaya binersen seni mutlaka kazıklarım. Sonuç ortada. Altın yumurtlayan kazları (tamircilerin bir çoğunun gözünde bizler öyleyiz) kestiler, şimdi iş yok diye ağlıyorlar. Dürüst çalışanlar işe yetişemezken kazıklayanlar şimdi teker teker iş yerlerini kapatıyorlar, işe girmek için devamlı eleştirdikleri yetkili servislerin gözünün içine bakıyorlar. Bu konuda insanların ağzı öylesine yanmışki, baksanıza 3 büyük ilde bile insanlar birbirlerine güvenilir, işinin ehli servisi nerde bulurum diye soruyorlar. İşin ilginç yanı önerilen servis sayısı üçü beşi geçmiyor. Ankara'da uzaktan bir akrabama ait olan özel serviste bile kazık yedim. Yetkili servise dönüş yaptığım için bozuluyor. Neymiş efendim kazık yemekten hoşlanıyormuşum. Asıl kazık atan kendisi. Faturaları burnuma sokunca nasıl da morarmıştı.

Soner Bey
Kahramanmaraştan Sevgilerimi saygılarımı iletiyorum. Tüm ifadelerinizde tam anlamıyla haklı olduğunuzu görüyorum.
Size ve siz gibi işinin ehli adam gibi adam ustalara ihtiyacımız var opel kullanıcıları olarak .
Özel opel servislerinden ağzımızın yandığı doğrudur genel anlamda.yetkli servislerden çok daha memnun ayrıldığımız özel servislerde var. bunların kıymetini bilmemiz gerektiğinin de farkındayım. sizi ve ekibinizi kutluyorum. bu konu başlığı altında tüm yorumları ile katkıda bulunan arkadaşlarımı kutlarım. her biri ayrı ayrı tam anlamıyla bir paylaşım platformunda olması gerektiği seviyede ifadelerini aktarmışlar.
sizinle tüm temasa geçen opel kullanıcılarına herhangi bir bedel talep etmeden yardımcı olmanız bile çok büyük bir incelik teşekkürler.
aynı zamanda herhangi bir konuda danışabileceğimiz bir ustamızın olması beni memnun ediyor.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim bol kazançlar.:)

Geri