çok kızdım

Soner Bey'e tüm kalbimle katılıyorum. İşini hakkıyla namusuyla yapanları bilmek insanı çok sevindiriyor. Ne yazık ki ülkemizde her meslek dalında işini doğru düzgün yapmayan üçkağıtcılar mevcut. Benimde bir özel servisten başım yandı kazıklandım ama bu yaşadığım olayı tüm özel servislere yüklemek çok yanlış olur. Soner Bey çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Saygılarımla..

Keşke her şehirde sizin gibi ustalardan birer tane olsa da biz de gideceğimiz yere güvenerek ve huzurla gitsek. Güzel bir konuya değinmişsiniz, teşekkür ediyorum sizlere. kolay gelsin...

Bencede duyarlı olup lambur lumbur opel servis yazan her yere arabamızı teslim etmemeliyiz....

Maharet teknolojiye sahip olmak değil kullanmakta.Bana ver tech 2 yi play station sanarım.:kop: .Her işin ustası lazım.Gerisi bahane.

:mad: ekol55´isimli üyeden Alıntı
arkadaşlar bende de yandı tech 2 de arıza kodu olarak benzin filitresi temizlenecek yazıyor.Ama arabada benzin filtresi yokmuş iki defa sıfırladılar tekrar yandı.3.defa servise gidecem genel bakıma sokacam arabayı. ALINTIDIR

15 yıldır opel tamircisiyim uzn yıılar tech1 kullandım ve bi okadar ve fazlası tech2 kullandım ama hiç benzin filitresini temizle diye bi arıza görmedim duymadım ve arıza verilerindede rastlamadım sizin araç 2010 modelmi yoksa tamirçinizmi çok gelişmişş.ya insanları nasıl böle kullnıyolar anlamıyorum..adam bi lift alıyo bi cihaz alıyo tornavida takımı düz yıldız anahtar sonra levhayı asıyo opel özel servis sonra millet özel servisler şöle böle diyo yetkiliye gidiyo kaliteli ama çok para...olan bizim gibi yıllarını vermiş işin ehli ustalara oluyoo her elien cihaz alan usta oluyo sonra böle milleti uyutyolar yazık ya verdiğimiz bunca yıllara emeğe yazık :mad: :mad: :mad:arkadaşlar lütfen ama lütfen gittiğiniz ustayı sorun soruşturun adam kaportacı yıllarca kaportacılık yapmış opel servisi acmış yanına iki tane eleman tamam.bu işler öle yağ değiştir bakım yap balata değiştirle olmuyo.adam gidiyo en kalitesiz parcaları kullanıyo orjınal diye satıyo esas mesleğe yıllarını vermiş ustalar onlar yüüzünden kepenk kapatıyor:sorry: bu adamın bakmakla yükümlü olduğu kişiler var:sorry: lütfen sizden ricam ustanızı iyi secin belgesi varmı bakın sorun

:good: :good: :good: :good: :good: COK HAKLISINIZ BİZZAT YAŞADIM
ŞÖYLE ANLATIYIM ŞİMDİ İSİM VERMEYİM OPEL ÖZEL SERVİSE GİTTİM ABS IŞIGI YANIYODU DEDİLERKİ ABS PORYALARIN VE BEYNİN DEGİŞECEK SAG VE SOL DEDİLER TMM DEDİM FİYAT NE KADAR DEDİM BANA OHAAAA:eek: DEDİRTECEK FİYAT SÖLEDİLER SONRA DEDİM BAŞKA Bİ SERVİSE GİDİYİM DEDİM ONLARDA AYNI ŞEKİLDE TECH CİHAZINA BAGLADILAR EVET DEDİLER PORYADAN YAPABİLİR LİFT ALDILAR VE SOL TEKERİMDE PORYAYA GİDEN KABLODA KOPUKLUK VAR DEDİLER İŞCİLİKLE 50 YTL GİBİ FİYAT SOLEDİLER HEMEN YAPIN DEDİM YANİ İŞİN ÖZÜ 2 ABS PORYASIYLA ABS BEYNİNİ DEGİŞTİRMEKTEN SON ANDA DÖNDÜK YANİ BURASIDA DEVAMLI GİTTİGİM SERVİSİMDİ ŞİMDİ O GÜN BÜGÜN GİTMİYORUM DÜRÜSTLÜK KAZANDI:good:

Soner sana +99999999999........... desem yeterli olur mu?

Yaptığımız arabaların yaklaşık yarısı sanayide arabayı toplayıp ama çalıştırmayı başaramamış USTA? ların getirdiği araçlar. Yaparız deyip alıyorlar kurcalıyorlar en sonunda bir çekicinin üstünde bize getiriyorlar. biz yapıyoruz onlar usta oluyorlar :D
Yeliz Hanım ve Soner bey sizlere teşekkür ederim. Tamirci seçerken çok titiz davrandığım için bir çok ustadan tepki gördüm. En basit arızalara bile kucak dolusu paralar ödeniyor. Onlara göre bizlerden talep edilen para gayet normal hatta ucuz bile. Ama kendileri bir şey alırken pahalı diye satıcıyı bir dövmedikler kalıyor. Yeni arabalar eskiler gibi tamamen mekanik değiller, o nedenle biz eskiler bazen konuya fransız kalıyoruz. Tamam da motorların ama çalışma prensipleri aynı değilmidir. Babam motor teknisyeni olduğu için amatörce de olsa bayağı bir bilgi ve gözlem birikimim var. İnanın Soner beyin dediği gibi alet tutmasını bilmeyen çok usta var. Ama onlara sorarsanız sanki arabaları onlar imal ediyorlar. Basit bir örnek. Arka kapı ayarı iyi olmadığı için içeriye hafif yol sesi alıyor. Bunun için arka aks bilyelerini yetkili serviste değiştirmeye kalktılar. (servis fiyatının ne kadar pahalı olduğunu siz benden daha iyi bilirsiniz) Kabul etmedim, bilyaların sağlam olduğunu iddia ettim, kabullenmediler. Üstüne üstlük yolda teker fırlarsa sorumluluk almayacaklarını söylediler. Ustayı aldım rot balanscıya gittim. Tüm tekerlekleri tek tek kaldırarak balans makinası ile kontrol ettik. Usta görüntü olarak morardı ama yine de bilyalar arızalı diye diretti. Kapı ayarlanırken eskisinden beter oldu. Daha neler neler. Bende hikaye çok.

sonuna kadar katılıyorum...yaşın yanında kuruda yanıyor....ama arkadaşım adam tamirane dükkanı gibi içerde her türlü araba var genede gidiyo adam yaaaa.biz opel hariçi araba bakmıyoz ve işyeri pırıl pırıll..dışardan bi müşteri gönül rahatlığı ile inanır..ve opel türkiyedeki aldığımız eğitimlerin sertifakısıda asılı işyerinde güven çok önemlii...bocsh amca ne demiş insanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercihderim demiş
:alkis: aynen katılıyorum yetkili sevislere gitmenin tek avatajı olabilir aracı garanti kapsamında tutmak sanayide veya özel servislerde de ustasını bulmak forumda türkiyenin her yerinden insanlar var yardım isteyince herkezde yardıma koşar şu bölgede bildiğiniz opel tamiri yapan var mı diye sorduğunuzda zaten memnun olan müşteri hemen sana şurası iyi dir der bir kere kazıklandığını düşündüğün yerede zaten bidaha adımını atmazsın yok ben tekrar giderim dersen de diyecek çok fazla bişey yok yanii..:D

Bakmıyok g........... sasağına çıkıyok dağın yüksane

Arkadaşlar abiler kardeşler,
Doğru söylüyorsunuz da? Opele binecek parası olmayıpta benim gibi opele binenlere sözüm. Ondan sonra arabanın gözüne bakıyoruz. Arıza meydana geldimi de sanayide başlıyoruz gezinmeye özel tüzel, denize düşen gibi sarılıyoruz. Opelle kapılarına gelince parası var ki biniyor,para çok bunlarda vur abalıya diye düşünen tamirciler pek çoğunlukta.lastik tamirinde bile tamircinin abi opele biniyorsun deyipte 2 katı ücret istediğine şahit oldum.Nefret ediyorum. Ha bir opel alacak kadar daha paran olur, gidersin yetkili servise tamir olur kalem hesap çıkarırken takip bile etmessin tamam. Zaten servislerde biliyor adamını. Memur üstü arabalar bunlar. Daha bunlara binmeye hazır değiliz gibi geliyor. Bi de tüp taktırdım,binecekmiş gibi. Satlık 2004 vectra sahibinden com da. Kimse kızmasın alınmasın dedim ya sözüm benim gibi haline bakmayıpta hasan dağına oduna çıkanlara.
MİLLET ANLASIN KİMMİŞ GERÇEK OPELCİ.....

Son düzenleme:
ne diyim ustam:(

yazık yazık emege yazık:(

bilende servis açıyor bilmeyende servis açıyor. ee insanlarda korkuyor tabi nerden anlayacaksın kim usta kim değil alnında yazmıyor ki adamın :( kurunun yanında yaşda yanıyor böle olunca

Geri