çok acil yardım - kışın kalkışta isteksizlik.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tirbik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bugün yine sabah aynı yokuşa park ettim öğleyin araca bindim. aracı çalıştırdıktan sonra 15 sn bekledim ve hareket için gaza bastım araç tam kalkmaya başlarken ayağım gazda olmasına rağmen devir aniden düşmeye başladı debriyaja basmasam stop edecekti bir iki ara gazı verdikten sonra düzeldi. eğer soğuktan olsa ara gazı sonrası yine sorun yapardı. cünki motor hala soğuk. ayrıca sivastayım geçenlerde -20 nin altına düştü motor buz gibi olmuştur sabah düz yola park ettiğim için hiçbir gaz yememe yapmadı. bizimkinin derdi yokuş yukarı uzun beklemelerde yapması. yarın aynı yokuşa yine park edecem ve bu sefer aracı çalıştırıp 1 dk beklicem bakalım yine yapacakmı. yoksa servis yolu gözüküyo.

evet 1 dk beklersem sorun olmuyor ancak 1 dk nın altında beklersem stop ediyor. kafam karıştı bazıları dizellerin özelliği böyle diyorlar. arkadaşlar sizden ricam dizeli olanlar araçlarını akşamdan yokuş yukarı park edip sabah aracın tepkisine bakarlarsa bu durumun opele has olup olmadığını anlayabiliriz.

kışın herkeste olur kalkışta isteksizlik. çünkü çok soğukk :maden:

4 ay önce araçı aldığım ilk günlerde bile yapıyordu ve havalar soğuk değildi.

hocam sorun olmayan özellik olan bir şeyi kafaya takıyorsun. Ha benim moralimi bozmuyor mu bozuyor sevmiyorum bu özelliği ama yapacak bir şey yok. Dediğim gibi önceki arabam era da hiç böyle bir problem olmuyordu. Motorun soğukluğundan bahsediyoruz hocam hava ne kadar sıcak da olsa motor soğuk ve gürültüsüz stabil çalışma sıcaklığına ulaşmadan yapıyor bunu takmayacaksın.

Bunun iki şeyin birleşmesinden kaynaklanan bir belirti olduğunu düşünüyorum. Zira babama ait 1.4 is civic'te böyle bir şey yaşamazken kendi 1.6 astramda ben de yokuşlarda kalkış yaparken bir isteksizlik fark ettim. Bunun en önemli sebebi sağlam olan baskı balata olabilir mi?
bilirsiniz ki baskı balatayı test ederken el frenini çekip kalkış yapar gibi arabayı zorlarsınız, eğer araba istop ederse baskı balata sağlamdır, eğer istop etmezse baskı balata bitmeye yakın demektir..
buna bir de soğuk hava eklenince illaki hissettirir derecede kalkış zorluğu yaşanabilir.
size tavsiyem yokuşta kalkarken araba en azından toparlayana kadar debriyajı sabit tutun, hemen ayağınızı çekmeyin.

benim sıkıntım bunun bir sorun olup olmadığıdır. sıfır araç aldık eğer bi problem varsa çaresine baktıralım garantisi duruyorken lakin bu durum astra ctdı ların normal bi özelliğiyse bunu bilelim ve araçı hiç kurcalatmadan bu duruma alışalım. benim tek öğrenmek istediğim bu ondan sordum sizlerinkide yapıyormu diye.

Geri