çocuklu arkadaşlardan yardım.

Feyzullah abi öncelikle hayırlı geceler..

Konu başlığında çocuklu arkadaşlardan yazmışsınız ama ben cevaplamak istedim yine de.. Benim yeğenim gidiyor anaokuluna geçen gün onların gösterisi vardı. 4 - 5 - 6 yaşlarındaki çocuklar çok güzel oyunlar oynadılar ya orda gördüm ki çocuğu 4 yaşında göndermek gayet sağlıklı oluyor. O yaştaki çocuklar ne kadar güzel şeyler yapıyorlar öyle ya çok beğenmiştim. Belki size bi fikir verir diye paylaşmak istedim. Saygılar..

öncelikle herkese teşekkürler.

emre kardeşim başlığı hani çocuklu arkadaşlar daha iyi bilir diye öyle açtım bilgin için teşekkürler kesinlikle göndermeye karar verdim..

herkese teşekkürler tekrardan

Ayrıca tüm arkadaşların anlatıklarına ileveten kreşte alınan eğitim ilerde çocuğun terbiyesini korumasınıda etkiliyor. Şöyleki....
direk aile ortamından okula başlayan çocuk heleki özel okul değilse (çoğu devlet okulunun durumu belli) ve öğretmende eğitmenlik yapamıyor ise etrafındaki arkadaşlarından ilk öğrendiği acaip konuşmalar ve küfürler oluyor. bi bakıyorsunuz hiç duymadığı kelimeler ona ilginç gelmiş ve anlamını bile bilmeden kullanıyor...
baldızımın büyük oğlu bu durumda okul öncesi kreş anaokulu vb gitmedi ama evde aldığı eğitim ile haritada çoğunuzun yerini bilmediği ülkeleri gösteriyor, okuyup yazabiliyor, verdiği cevaplarla sizi şaşırtabiliyordu... ne zamanki okula başladı işte o zaman arkadaş çevresini öğrendi arkadaşlığı öğrendi ama okul öncesi evdeki eğitim arkadaşlarında çok ilerde olduğundan onu derslere ilgisiz kıldı hırçınlaştı ve derste sıkıldığından zaptedilemez oldu. sınıfındaki arkadaşlarıda aile terbiyesinden yoksun olduklarından yanımızda (anlamını kesinlikle bilmediğini ama söylenişi hoşuna gittiğini ifade ediyor) küfürler etmeye başladı. şimdi azalttık neyseki ama kreşe gitseydi ordaki kontrollü eğitim ile sosyalleşmesi daha kolay olacak bocalamayacaktı bence...
tabi burda eğitmenlere çok iş düşüyor. geçen hafta eşimin sınıfına gittim sınıfa ben girince şaşırdılar çocuklarla biraz konuştum ve eşimin iyi bir eğitimci olduğuna karar verdim (zaten emindim:)) olunca oluyor işte mesleği sevmek gerekir. ama aynı okulda başka bir öğretmen nöbetçi öğretmen iken çocukları gözetmesi kollaması gerekirken kantinde çay içebiliyor okul dışında bulunabiliyor. böyleleride var...
okul öncesi eğitim şart okul sırasında da iyi bir eğitmen öğretmen e rastlamak şart...

öncelikle herkese teşekkürler.

emre kardeşim başlığı hani çocuklu arkadaşlar daha iyi bilir diye öyle açtım bilgin için teşekkürler kesinlikle göndermeye karar verdim..

herkese teşekkürler tekrardan

Anladım abi ben seni sadece belirtmek istedim.. Hayırlısı olsun. Güzel seçim ;)

arkadaşlar öncelikle cümlemizin evladtlarını allahım bağışlasın.onların acısını göstermesin....

ben bir konuda yardım talep ediyorum.oğlum 4 yaşına nisan 25 de girdi şimdi kreşe göndermek istiyorum.fakat bi tarafımda daha erken diyor sanki ayrı kalmak zor gelecek gibi.düşüncemiz bu yıl kreş seneye ana okulu bidahaki seneyede allah izin verirse okula başlatmak.bu yıl kreşe göndermek erkenmi sizcede yoksa tam zamanımı eğer daha önce benim gibi karışık duruma düşüpte olay çözümlemesi yapan varsa yardım istiyorum....
teşekkürler şimdiden

Allah bağışlasın maşallah yiğit de pek tatlıymış.
Benim büyük oğlumda mayıs da 4 yaşına girdi. Ama ben düşünmeden göndereceğim. Geçen yıl 1 ay götürdüm hergün girerken "beni bırakma" çıkarken "gitmeyelim" deyip ağlamasına dayanamadım, bıraktık. Ama 3 yaşına ve istekli olmamasına rağmen çok büyük katkılarını gördük. O nedenle kesinlikle götürün kreşe, ama kaliteli olmasına dikkat edin. İstisnalar olmakla beraber Genel olarak fiyatı en yüksek olan en iyisidir.

zaten okul öncesi eğitim 5 yaşına indirildi bence sizde gönderebilirsiniz

feyzullah bey inşallah evladınız hayırlı bir insan olarak yetişir ve vatanı, milleti için güzel şeylere imzasını atar. bence gitmesi faydalı olur, çünkü kendi kızkardeşimin çocuğu kızkardeşim çalışmadığı için kreşe gitmedi, anasınıfına giderek topluhayata atıldı, oysa bir arkadaşımın çocuğu 3 yaşında kreşe başladı ve yeğenimden çok daha bilgili, iletişimli, donanımlı.
2 çocuğu yanyana hayal ettim, kesinlikle arkadaşımın çocuğu yeğenimden çok farklı, saygılarımla.

valla gonder abi benim cocukta gidiyor krese .. gercekten kreste cocuklarin neler ogrendigini bi bilsen bu soruyu bile sormazdin... gozun arkada kalmasin... :)

benimki 3,5 yaşında gitti.
1 yıl içinde nasıl değiştiğine inanamıyacaksın

Geri