çocuklu arkadaşlardan yardım.

Feyzullah

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar öncelikle cümlemizin evladtlarını allahım bağışlasın.onların acısını göstermesin....

ben bir konuda yardım talep ediyorum.oğlum 4 yaşına nisan 25 de girdi şimdi kreşe göndermek istiyorum.fakat bi tarafımda daha erken diyor sanki ayrı kalmak zor gelecek gibi.düşüncemiz bu yıl kreş seneye ana okulu bidahaki seneyede allah izin verirse okula başlatmak.bu yıl kreşe göndermek erkenmi sizcede yoksa tam zamanımı eğer daha önce benim gibi karışık duruma düşüpte olay çözümlemesi yapan varsa yardım istiyorum....
teşekkürler şimdiden

Feyzullah abi öncelikle hayırlı geceler..

Konu başlığında çocuklu arkadaşlardan yazmışsınız ama ben cevaplamak istedim yine de.. Benim yeğenim gidiyor anaokuluna geçen gün onların gösterisi vardı. 4 - 5 - 6 yaşlarındaki çocuklar çok güzel oyunlar oynadılar ya orda gördüm ki çocuğu 4 yaşında göndermek gayet sağlıklı oluyor. O yaştaki çocuklar ne kadar güzel şeyler yapıyorlar öyle ya çok beğenmiştim. Belki size bi fikir verir diye paylaşmak istedim. Saygılar..

ben anne olarak erken değil diyeyim. inanılmaz derece doğru karakterle yetişiyorlar kreşe giden çocuklar. Evde anne veya annane babane ile olmuyor bu eğitim. paylaşmayı toplum içinde haraket etmeyi eveti hayırı çok güzel öğreniyorlar. Bence tereddüt etme. onun için gerçekten faydalı olacağını kreşe başladıktan 2 ay sonra görmeye başlayacaksın

Kesinlikle erken değil, benim oğlan daha 5 aylık ama yeğenimden biliyorum, kreşe gidince arkdaşları bir arada vakit geçirip sosyalleşmek davranışlarına çok olumlu etki etti.Paylaşımı, kendini ifade etmeyi, kurallara uyma bilini ve daha bir çok konuda gelişim gösterdi.Ayrıca bilinçli ögretmenler tarafından el becerisi,sayılar vb konularda ilkokula hazırlık için çok faydalı ben de kesinlikle tavsiye ederim.

benim kızım 4. yaşına girdi.ben erken diye düşünüyordum ama değilmiş.acilen benimde göndermem lazım.ama ufaklık alışık değil ailesinden ayrı kalmaya biz olmadan hiç bir yerde kalmaz bu sorunu nasıl çözerim.

Ben bir sınıf öğretmeni olarak anaokuluna kesinlikle gidilmesi gerektiğini düşünüyorum,2 yıl önce Anaokulundan gelen 8 öğrencim vardı hepsi de diğerlerinden önce okumaya geçtiler ve sosyal ve kendini ifade etmede bir adım öndeler,Tabi ki bunda aile içi iletişiminde çok önemli bir etkisi var.
Kreş olayına gelince galiba çocuğunuzu okula 6 yaşında göndermeyi düşünüyorsunuz küçük yaşlarda çocuklardaki yaş farkı öğrenmeyi çok fazla etkiler.Bilişsel glişimi yaşa baglı olarak gelişir.Türkiyedeki kreşlerde eğitimden daha ziyade çocuklara bakmak için kullanılıyor,ama kaliteli ve vizyon sahibi yerler de vardır ama genel olarak böyle.
Bence oğlunuzu seneye kreş(isteğe baglı) 6 yaşında anaokuluna(mecburi)
okuluna da 7 yaşında başlasın.Saygılarımla...

abi şöel yardımcı olabilirim umarım yiğenim war 4 yasında kreşe gidior çok faydalı oluyor kreş cocuklar için paylaşmayı arkadaşlık kurmayı öğreniyor önceden yiğenim hiç yemek yemezdi mesela orda arkadaşlarıyla birlikte bu sorunuda aşmıs oldu...

Benim kızım şuan 2,5 yaşında ve yazın sonuna doğru kreşe vermeyi düşünüyoruz. Yani biz 3 yaşında vermiş olucaz. Oğlunuzu kreşe verin, bence erken değil.
Bu arada dünkü haberlerde dinledim, mecburi öğrenim yılı 9 ve okula başlama yaşıda 5 yaş olarak belirlenmiş. Herkezin dikkatine diyeyim.

Benim de kızım 2 yaşını yeni bitirecek. Bizimki için erken ama sizin çocuğunuz için ideal yaş bence. Özellikle bizim gibi dar bir sosyal çevrede yetişiyorsa kesinlikle gitmeli. Yok düzgün bir sosyal çevresi/çevreniz varsa belki kreş eksikliğini tolere edebilir.

Aşırı derecede kafaya takmaya gerek yok. Sonuçta bizim zamanımızda ya da babalarımızın zamanında kreş mreş hak getire! Ama öyle sorunlu vatandaşlar da değiliz. Kreş olsun ya da olmasın önemli olan aile eğitimi...

kendımden ornek verıyım ben 13 yasıma kadar dısarıdan bır ınsanla konusurken acayıp sıklıgan davranırdım yıgenımı 4 ve 5 yasında amcam krese 6 yasındada anaokuluna gonderdı su anda ınsanlarla ıletısımı cok guzel nerede nasıl davranacagını cok ıyı bılıyor bence gonderın...

Geri