CNG Hakkında Genel Bilgiler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan buraqh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
pişmanlığım oldu
LPG yerine keşke CNG takdırsaydım.
LPG de % 40 yerine CNG de % 60-70 tasarruflu olurdu.
ankarada 2 tane CNG istasyonu ve bunlardan bi tanesi ev yolumun üzerinde.ama dönüşüm yaptırmayı düşünmüyorda değilim.taktırdığım sistem BRC FAST yani CNG dönüşümü yapılabiliyor.sadece depo ve yakıt borularını değiştiriyorlar

LPG'den CNG'ye dönüşümün maliyeti ne peki ? tabi lpg tesisatı dediğin gibi uygunsa ?

1) Volümetrik verimi LPG ile hemen hemen aynı olduğu için sıvı bazda LPG'ye yakın bi tüketimi olacak.

2)Her bölgedeki gaz dağıtım şirketinde farklı olmak üzere yaklaşık 0,6+kdv civarında şu sıra metreküpü..

3)Evlerdeki kullanım basıncı genelde 20-300 mbar arasıdır. Eğer bir pompa ile 200 bara sıkıştırabileceğini düşünüosan neden olmasın :]

4)630 santigirat doğalgazın herhangi bir kıvılcım kaynağı ile karşılaşmadan kendi kendine alev alma sıcaklığıdır. Yani herhangi bir yanıcı gaza bir kıvılcım kaynağı ile yaklaşırsan her sıcaklıkta yanar :]

Örneğin araçlarımızda ve evlerimizde kullandığımız ve ticari LPG olarak adlandırdığımız %30 propan %70 bütan karışımı için bu sıcaklık 482 - 549 santigirat aralığındadır.

yeterince açıklayıcı olmuş sağol :alkis::alkis::alkis:

sanırım dolum yapılmayacak; onun yerine boş tüpü ver dolusunu al gibi bişey olacak.. uzun yol için yedek şarjör gerekecek. Evde doldurulmasıda mantıken mümkün ama pratikde çok zor olduğu için sadece reklam. zaten yasaların bu doluma izin vereceğinide sanmam..İstanbulda doğalgazla çalışan otobüsler yokmuydu??

İstanbul'da doğalgaz ve hibritle çalışan otobüsler mart sonunda devreye girecekti ama son durum ne bilmiyorum cng hakkında yeterli bilgi sahibi değiliz bence lpg gibi uygun olur ilk başta ama sonradan zamlanır.

Geri