civic-vectra yoksa 0 km era mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan qualite
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

qualite

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
araba alacak olan arkadaşım için 23 bin TL bütçeli bir araç arıyoruz. Baktığımız araçlar:

2002 honda civic 1.6 vtec full sayılacak bir araç. Arka tampon ve ön sağ çamurluk boyalı 109.000 km de 22.300 TL son fiyat diyorlar.

diğer araç:

2004 vectra 1.6 comfort yine full sayılır bir araç. 80 bin km de darbe boya yok LPG takılmamış 24.000 TL son fiyat

ikinci el araçlara ve fiyatlarına bakıp acaba biyerinde bişe varmı? nasıl binildi kim bindi arıza yapacak mı biyeri değiştimi v.s gibi sorulardan kurtulup bukadar para verene kadar sıfır alırım mantığı ile yola çıkarak üzerine kredi çekip 26 Bin TL e 1.4 97 hp abs tek hava yastığı v.s Accent era mı alsak diyorum? Belki era yukarıdaki araçlar ile kıyaslanabilecek model değil ama neticede sıfır sıfırdır diyoruz. siz ne dersiniz?

2.el temiz araç bulmak çok zor.
vuruğu , boyası olmayan araç bulamazsınız zaten.
bence sıfır araç alın, başınız kulağınız rahat en kötü ihtimalle 5-6 sene arıza çıkarmaz.
hatta alabiliyosanız dizel alın, lpgden başınız ağrıyabilir, çünkü ya ayarı bozuluyor, ya tekleme yapıyor artı bide bakımları var ve kesinlikle dizelin ekonomisini yakalayamıyosunuz. hyundai yi çoğu arkadaş hafife alıyor ama geçen forumda tartışılmıştı, güvenlik testlerinden geçiyor artı motorları sorunsuz en azından bizim opelden sorunsuz :) e geriye ne kaldı.
bence sıfır dizel era ;)

aynen alsın dizel erayı 1.5 110 hp keyfine baksın.. Ben bile borcu bitirip eraya geçiş yapacağım. Combo beni yeteri kadar tiksindirdi çünki binmiyorum evin altında yatıyor yağmurda dahi motorsikletle gidip geliyorum. Çin motorum bile opel den kaliteli çıktı :))

2. el bile olsa civic ve vectra, era'dan daha çok güven verir size yolda. o yüzden zaman alsa da temiz 2. el aramaya devam etmenizi öneririm

opel kalitesiz değilde. biraz hassas diyelim. alman araçlarının hepsinin iç-dış malzemesi kaliteli sert plastik.
ama kore veya fransız araçları kesinlikle fiyatını haketmiyo, plastik aksamları çok ince kalitesiz yani malzemeden çalmışlar:P
ben olsam ford focus tdci (1.6 110 beygir) alırdım- param yetmezse dizel era.

bencede 8-10 yasinda araba yerine sifir al ..ama nasil oluyorda 2011 model bir era da tek hava yastigi oluyor bizim 2003 twingoda bile 4 tane var standart olarak.

bencede 8-10 yasinda araba yerine sifir al ..ama nasil oluyorda 2011 model bir era da tek hava yastigi oluyor bizim 2003 twingoda bile 4 tane var standart olarak.

era nın birçok çeşiti mevcut fiyatı verilen araç 1.4 Team ABS modeli bunun select ve style modelleride mevcut onlarda 10 hava yastığına kadar çıkıyor.

Vectra. Bu iki araçla karşılaştırman bile vectraya hakaret.

Tamam belki vectra üstün ama cebini düşünen biri bence era alır.Vectra 2 gün sonra süpriz ne çıkarır belli olmaz çıkardımı da ucuza mal olmaz , LPG'siydi lastiğiydi bakımıydı derken zaten 2-3 bin lira para ayırmak lazım ona.İlla 2. el diyorsanız bence Civic daha mantıklı.Sorun çıkartma ihtimali daha düşük en azından.

10 yasında arabaya 22 bın lıra baglamak mantıklı dıyorsan öyle olsun...

Geri