çıtırtı

cyber_cemati

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
mrb arkadaşlar benim 2005 astra 1.6 elegance var kapı kilitlerini açtığımda sanırım yol bilgisayarının hemen arka kısmında ön göğüste (göstergelerin arkası da olabilir) bir dişli zorlanmasına benzer sanki saat çalışır gibi bi çıtırtı var bu da yaklaşık ben arabayı çalıştırana kadar bi 10 sn kadar sürüyor. Sonra o ses kesiliyor. Acaba bunun sebebi ne olabilir? Araç kendini çalışmaya hazırlıyor olabilir mi? Aracı yeni aldık yaptırdığımız kontrollerde hiçbir sorun çıkmadı. Göstergelerde hiçbir arıza göstermiyor. Ben aküden şüpheleniyorum. Ayrıca arabayı haftada bir çıkarıyoruz onun bir etkisi olabilir mi? Şimdiden teşekkürler...

Birincisi saat sesi gibi bir ses araç üzerinde sonradan takılan alarm sistemi varsa ondan gelir ve aracın dörtlüleri yanar. İkincisi araç 16V motor ise benzin motorundan belli bir süre ugultu gelir. Aküden böyle bir ses gelmesi mümkün değil. Aklımda kalmasın dersen tavsiyem kutup başlarını kontrol etmen.

benim araç j kasa,göğüs kısmından gelen garip sesler vardı ben çözdüm olayı,havalandırma fan atıraç kapaları ve onu kontrol eden motorlar yapıyormuş.çalışmadan önce ve çalıştıktan sonra yapıyor.stop ettikten 10-15 dakika sonra bile biryerlerini kapatıyo kendi kendine.

araçta alarm sistemi yok dediğim gibi kilitleri açınca başlıyo sonra kesiliyo aküyü ölçtüriyim diyorum olmadı servise götürcez çaresi yok

Geri