Çin Otomotiv de adımlarını büyük atmaya başladı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan asTRa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arabaların dandik oldukları ortada! Bunu kabul ederim...

Amma velakin, "Bunlar Çin malı! Kötü kaka eee!" diyerek de bir kalemde slinip atılmasına karşıyım. Otomotiv sektörüne daha yeni giren-girecek kimseler. Biraz tolerans göstermeliyiz. Doğaldır ki testlerde araçlar hurdaya dönecek. Çünkü daha geliştiriliyor.

Şu anda ben de olsam almam. Ancak 8-10 yıl sonra alınmayacağını kim taahhüt edebilir. Belki de en güvenli araçları üretecekler. Sonuçta kafası çalışan insanlar.

Ayrıca bir arkadaş güzel ifade etmiş, Avrupalılardan ne hayır gördük ki Çinlileri karalıyoruz. Adamların yedek parçaları bile el yakıyor. Ucuzu varken veya olabilecekken neden pahalısına binelim. Bence fırsat verilmesi gereken bir konu...

Son olarak Çinlilerin yanında gibi göründüm ama şu kopyalama işi düpedüz terbiyesizlik:D! Sen kalk çuvalla para harca, tasarlattır, elin Çinlisi gelsin hooooop kopyalasın...:kop: Pes!

adamlar eyfel kulesini bile kopyalamışlar.

Yakında yollarda görürüz bunları, AB standartlarında olduklarını kanıtlayıp satışına izin alırlarsa, Türkiyede satılmaları hiç bir engel kalmaz önlerinde...

arkadaşlar bunun nedeni tüm dünya markalarının ürünlerini çinde oem olarak ürettirmeleri. Çinlilerde bu ürünleri sonradan kendi markaları adıylada iç pazarlarına sunuyorlar olay bu. Nerdeyse tüm dünya devi markalarının çinde fabrikaları var. Adamlar dünyanın elektronik sektörünü ellerinde tutuyolar IBM denen firma bile çinliler tarafından satıldı. Adamlar önce avrupadan knowhow ı yani işin tekniğini oem üretim yöntemiyle detaylı olarak öğreniyorlar, sonrada aynı teknikle kendi adlarını taşıyan ürünler üretiyorlar.

anlamadığım bir nokta var; firmalar OEM olarak bunlara kendi araçlarını yada parçalarını ürettiriyolarsa burada korsan-replika-sahte dediğimiz araçlar aslında ORJİNAL.. sadece markası değişik..original equipment manufacturer yani orjinal üretici ekipmanı dediğimiz parçaların toplamı , bizim orjinal araçlarımızı verir.. Youtubedeki videolara gelince , onlardan beter olmuş çok sayıda avrupa araç gördüm. Ve neden hep aynı araçlar var onuda anlamış değilim. Bu yukarıda ki replikaların hiç birisi yok.

Telaşa mahal yok. Anladığım ve umduğum kadarıyla dev patronların foyası meydana çıktı, ucuza mal edip pahalıya sattıklarını outlet olarak ucuza alacaz.

çarpışma testleri veya sağlamlık konusunda benimde şüphelerim var ama bu konuda zayıf olan tek çinliler değil işte kaliteli !! amerikan aracı 70000 € ya yakın fiyatı var

chrysler voyager 2007 http://www.euroncap.com/tests/chrysler_voyager_2007/277.aspx

chryler voyager 1999
http://www.euroncap.com/tests/chrysler_voyager_1999/56.aspx

evet çinliler kaltesiz üretiyor ama şimdilik. Çünkü mercesdes den volcoya bütün markalar çinde fabrika kuruyorlar burada çalışan bütün çin mühendisleri uluslar arası kalite standartlarını ve üretim için gerekli olan knowhow u alıyorlar iş gücü ce hammadde sıkıntısıda yok yani 10 yıl içerisinde kaliteli çin malı ürünleri piyasada görebiliriz ki varda aslında çoğu marka artık çinde üretim yapıyor iş birazda parayla alakalı sen .50 kruşa aldığın maldan 500 ytl lik kalite beklersen değil çin tüm dünya gelse yapamaz

herşeyden alıntı biraz çalıntı mevcut bunları bizim insanımızda yapar elin çinlisi evinde video yapsın:D:D:D

adamlar daewoo matiz i bile kopyalamış..hadi bmw mercedes kopyaladınızda daewoo yu ne amaçla ne akla hizmet kopyaladınız?

şşşşşşşşşşşşşş fazla konuşma senide kopyalarlar vallaha:)

Geri