çift kilit sistemini mutlaka kullanın !!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan karahun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba, benim de vectra gls 20i aracım var. Aracımı yeni aldım ve üzerinde sonradan takılmış alarm sistemi ve bunun bir kumandası var. Kapı açma ve kilitleme işlemini bu alarm kumandasından gerçekleştiriyorum.

Yazılarınızı okuduktan sonra ben de bir kaç deneme yaptım ama herhalde başarılı olamadım. Alarm kumandasından kapıları kilitledikten sonra 5 saniye içinde tekrar kapatma butonuna tıkladım ama bir değişiklik olmadı. Acaba yanlış bir işlemmi yapıyorum yoksa çift kilitleme devreye giriyor ve ben mi farketmiyorum. Bu işi adım adım uygulamasını ve kontrolünü kısaca anlatırsanız çok sevinirim.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

çift kilit sistemi devreye girse bunu mutlaka farkedersiniz çünkü kapıların normalde kilitlendiği anda çıkardığı sese benzer daha az oranda bir ses çıkarır. birde bu zaten orjinal kilitleme sisteminde var sizin aracınıza sonradan alarm ve kumanda takıldığı için muhtemelen orjinal kilitleme sistemi devre dışı bırakılmıştır.

Peki bu orjinal kilitleme sistemini devre dışı bırakmadan elimdeki sonradan takılan alarm sistemini ve kumandasını kullanma şansım var mı ve bunu nasıl yapabilirim?

Astra H'lerde yok opel güvenlik nedeniyle çift kilit sistemini kaldırmış

Nasıl yani güvenlik nedeniyle, tam anlamadım..

İçeride kalan çocukları, canlıları filan tehlike halinde dışarı çıkartmak daha zor oluyormuş mahzuru varmış...

evet diyorum yaa en basit başımdan gecen olayı anlatıyım ben size...

vectra A kasa 92 model bir araç geldi iş yerime ve kilit sisteminin bozuldugunu acılması gerektiğini söyledi gittim uğraştım banamısın demedi:)...
sonra sırf oto kilit üzerine calısan ustayı subemizden cagırdım oda ugrastı gene banamısın demedi:)

ve acılmadı.
nedeni ise çift kilit sistemi...
müşterimizi servise yönlendirdik(GÜVENSİZLİKTEN dolayı)

servis geldi bi güzel camı kırdı sonra camdan içeri girdi arabayı düz kontak yaptı götürdü....

o yüzden sanıyorum 2004 yılından sonra bir cok araç şikayet yüzünden çift kilit sistemini kaldırıyor demişti DOĞUŞ oto bana....

bencede kaldırılması dogru olmus cunku hırsıza kılıt dayanmaz arkadaslar cıft kılıt sıstemı LND'nın anlattıgı gıb basımıza ıs acar

Arkadaslar bugun servise gittiğimde corsa c vardı..ön konsol tamamen paramparça olmuştu..ustaya sorduğumda airbag leri çalındığını söledi..şok oldum arabanın hali içler acısıydı...usta mutlaka çift kilit sistemini kullanmamızı söledi...GAzetede haber vardı..2 üniversite öğrencisi izmirde airbag hırsızlığından gözaltına alınmışlar...artık airbag hırsızlığına karşı alarm dan daha etkili bi yöntem olarak çift kilidi kullanmamız gerekiyor..

Abi adam airbaglari çalıp napıomuşş yaa??Ne günlere kaldık yazıkk:(

2-3 bin ytl ye satıyorlarmış.bende ne yapacaklar dedim ama baya değerliymiş...

Geri