Çift Bobin Çift Bass Bağlama Yardım.

hiypnotiz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
28 May 2009
Mesajlar
32
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Herkeze hayırlı forumlar öncelikle arkadaşlar jamesson usa751 mono amfi var ve 2 adet pioneer 30cm çift bobinli bass var bu basların nasıl bağlanacağını bana basit bir grafikle gösterebilirmisiniz yada anlatabilirmisiniz anfi 1x2500w 400w rms bu kolonları nasıl bağlama lazım yardım pls.
 
amfi mono iste biri 4 tane kanal olcak 2 kanalın biri artı biri eksidir diğer 2 kanalda aynıdır 2 kanalın artısına bağlıcaksın diğer iki kanalın eksisine
 
şimdi çift bobin bası tek kanal amfiye bağlarsan ve 2 artı kabloyu amfinin artısına, 2 eksi kabloyu amfinin eksisine girersen amfin 2 ohm da çalışır.
amfinin artı kısmına 2 adet çift bobinli basa ait toplam 4 adet artı kabloyu bağlarsan amfin 1 ohma düşer.
sonuç yanık bir amfi olur :D
alttaki şemada bunu görebilirsin.
images



Diğer bir bağlantı ise çift bobin basları seri olarak bağlamak.ama sendeki amfi buna da uygun değil.

Sana tavsiyem tek sub kullan.Artı kanalları amfinin artısına eksileri eksi girişine gir ve amfini 2 ohm da çalıştır.Biraz daha fazla ısınır ama daha yüksek bir güç elde edersin.

İlle de 2 adet sub kullanacağım diyorsan çift bobin değil tek bobib sub tercih et.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst