öncelikle boyada micron farkları olur benim sıfır aldığım i30 da da 60-100 micron arasında boya kalınlığı var.
bu aracın boyalı olduğu anlamına gelmez.
renault servisindeki usta sadece micron değerleri farklı diye siz arabayı boyattınızmı demişse o usta falan değilmiş.
uzakdoğu arabalarında genelde 60-100 micron gibi alman ve avrupa arabalarda da genelde 90-120-130 micron gibi boya kalınlığı olur.
her tarafı aynı micron kalınlığında boyası olan 1 tane araba bulamazsın.
sen iyi bir boyacıya götür arabayı karşıdan baksa bilir boyalı olup olmadığını.
bir de ölçülen micron kalınlıkları ne idi.
boyanan parçalar genelde 150 micron ve daha üstü değerler verir.
---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 20:39 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 20:37 ----------
Öncelikle geçmiş olsun.
İnternette bir dönem, passat ve opel vectra hakkında bu tip sorunlara maruz kalanların davalarını kazandığını okumuştum, bir araştırın derim.
Bu arada, 3 sene Cruze kullanmış biri olarak, bir daha Chevrolet' in ismini bile okumamaya gayret ediyorum. Şu an ki aracım opel, evet aynı grup fakat işlerin içine girince bambaşka bir servis, bambaşka bir bayi ve bambaşka bir genel müdürlük karşınıza çıkıyor.
türkiyede boyalı araba satmada sabıkalı olan tek marka opeldir.
başka markalarda 1-2 tane görülse bile opelde onlarca örneği var.
---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 20:47 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 20:39 ----------
Artık yeni moda, ikinci el arabadan ziyade sıfır araba alırken ekspertize sokup boya ve kaporta testine tabi tutmak. İyiki boyalı araba almışım diyorum kendi kendime.
özellikle opel bayilerinin bu konuda sabıkalı olması milleti paranoyak yaptı.
ben arabayı izmirden aldım.baştan aletle kontrol eder öyle teslim alırım diye telefonda söylemiştim zaten, teslim almaya giderken galerici teyzeoğlundan boya test cihazını alarak gittim ve aracı test ettikten sonra teslim aldım.
adam izmirin en büyük hyundai bayisi, benim bu halime bütün servis ustaları bakıyor. hatta servis ustası bir bana bir satış temsilcisine baktı temsilcide bırak ölçsün dedi.
adamlar hayatlarında ilk defa böyle bir şeyle karşılaştıkları için manyakmı bu adam diye hepsi beni izliyor, ben de beyler ben opelciyim opelde bu durumlar sıradan olduğu için paronoyak olduk hepimiz dedim güldüler.