CHECK yazısı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tjet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
alpasch a özel mesajdan ana avrat küfür yazmadım mı diyosun yani

evet yazdım, aynısını yapan olursa ona da yazarım! Alpasch adlı arkadaşın durduk yerde özelden mesaj atıp " sen hırsızsın " derse ben de ona gereken cevabı böyle veririm, sen olsan ne yapardın? haysiyetli insanlara dokunmayı bırakın artık, memleket sizin gibiler yüzünden elden gidiyor... ben namusumla işimi yaparım, çalıştığım kurumu kollarım, zarar ettirmem.

ilgilendiğim araç sayısı 160'a çıktı,

İyi oku aslanım, bakım maliyetlerine bak şimdi

- Toptan motor yağı alıyorum , en az 1000 litre, ihaleyle, Mobil 1 Motor yağının litresi bankaya 7,80 YTL + KDV

-toptan hava filtresi alıyorum, değişik araçların olmak üzere en az 1000 tane, yine ihaleyle, Filtrenin tanesi bankaya 2,50 YTL + KDV

Toptan benzin filtresi alıyorum, 1500 tane, bankaya tanesi 3,50 YTL + KDV

Toptan yağ filtresi alıyorum, en az 1000 tane, ihaleyle, tanesi 1,55 YTL + KDV

Buji alıyorum, yine toptan, en az 2000 tane, tanesi 1,10 YTL + KDV

Polen filtresini fazla almıyorum, 30-40 tane alıyorum, ihtiyaca göre yani

şimdi hesabını yapalım, 1 aracın bankaya bakım maliyeti neye maloluyor?

Ortalama 4,5 Litre motor yağı : 7,80x 4,5 = 35,10 YTL
1 adet yağ filtresi : = 1,55 YTL
1 Adet hava filtresi : = 2,50 YTL
4 adet buji : 4x1,10 = 4,40 YTL
1 adet benzin filtresi : = 3,50 YTL
İşçilik ücreti : = 20,00 YTL
+
-------------------
= 67,05 YTL

hadi bir iki ampül veya ekstra bir şeyler falan derken bir aracın ortalama bakım maliyeti en fazla 75-80 YTL oluyor,bu paraya Yetkili Serviste yağı zor değiştirirler. Yukarda olanlar rutin bakımlar.

daha da istersen Fren balataları ve Triger vs için değişim fiyatları da yazabilirim.

Bu fiyatları gördükten sonra yok o özel servis seni gördümü, yok şöylemi - yok böylemi dersen benden gereken cevabı alırsın . adamlar 20 YTL kazanmak için saatlerce uğraşıyorlar. Malzeme bankadan, işçilik onlardan. fiyat belli, herşey apaçık ve banka kazanıyor...

İyi günler...

alpasch a özel mesajdan ana avrat küfür yazmadım mı diyosun yani

Başlık incelemeye alınmıştır..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri