ceza puanı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan O.A.G
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

O.A.G

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba,
babam ehliyet kemerini takmaması nedeniyle 15 ceza puanı aldı ve 95 oldu malesef.
şimdi diyelim benim ehliyetim var,aldım aracı cıktım carşıya,şehir içinde kemerimide takmadım.
bundan alacagım ceza puanı babamın ehliyetine mi işlenecek benim ehliyetime mi?
bizi gördüler cezayı da plakaya göre yazdılar diyelim.
arac babamın üstüne şimdi ne olacak?
babam aracı sürmediği halde omu yiyecek ceza puanını?
plaka'ya işlenen cezalar direk babama gelecek ama aracı babam sürmüyordu ne olacak şimdi?

... edit...

Son düzenleme:
güzel soru

Gecen yıl ben aracı bır arkadasıma vermıstım kırmızı ısıkta gecmıs ve ceza bana gelmıstı ödemek zorunda kaldım

ama şöyle bi durumda var trafik durdurur sürücün ehliyetini alırsa ona göre işlem yapıyo,ancak durdurmadan eds yada farklıbi durumda direk plakaya işlem yapılıyo heralde ben öyle biliyorum

tamam ceza plakaya geliyor ama ceza puanı kime geliyor? Ruhsat sahibine mi geliyor yoksa böyle durumlarda sadece para cezası kesilip ehliyet ceza puanı kesilmiyor mu?

bakıyorum ama internetten hala bir bilgiye ulaşamadım..

evet arkadaslar,abiler kimsenin bir bilgisi yokmu bu konuda?

Bence araç sahibinin ehliyetine işlenmesi çok saçma olur. E mesela bizim dobloyu şirket üzerine almıştık. Ben eds cezası yedim yada polis beni gördü plakaya ceza yazdı. Şirkete mi gelicek ceza puanı :D Yoksa şirketin sahibi sanayi bakanlığından filan araştırılıp yine babama mı gelicek :D Bence saçma plakaya yazılan ceza plakada kalır sonuçta herkes kullandığı arabanın ruhsat sahibi olacak diye bir mecburiyet yok.

Ceza puanı işlenmez.. Birde 15 puan ceza yemişse, kalan puan 85 olmuş olur.

Benim merak ettiğim ise bu puanın süreç içerisinde sıfırlanıp sıfırlanmadığı. Mesela benim ehliyetimde 2 ceza puanı var (98), ne kadar süre ceza yemez isem bu puan tekrar 100 olur. Yada olurmu böyle birşey?? Gerçi 3 trafikçiye sordum 3'ü de farklı şeyler söyledi ama belki buradan bir bilen çıkar.

durdurulup ehliyet bilgileri girilmeden yazılan cezalar sadece plakaya kesilir, ceza puanı kesilmez.

Ceza puanlarına ilişkin olarak da şöyle bir durum söz konusu, bir yıl içerisinde yüz puanı dolduranın ehliyeti alınıyor. Örneğin 19.06.2009 da 2 puan aldıysanız, 19.06.2010 a kadar tekrar ceza yemezseniz o puan silinir. Ama diyelim ki 20.06.2009 da bir daha yediniz 2 puan....19.06.2010 a kadar 96, 19.06-20.06.2010 arası için ise 98 puan(19.06 öncesi dönem de dahil) alırsanız ehliyetinize el koyulur...

Geri