Çekişten Düşme

bıraz benzınde kullan
dedıgım gıvı dokme gaz olayı var sanıırm

evet benzinde biraz daha iyi, ama ses benzinde de var şu an. lpgnin bozmasından kaynaklandı büyük ihtimal. ses nerden geliyo bilmiyorum ama sinir bozucu gerçekten. tırrrrr diye düşünsene sürekli bir ses gaza bastıkça falan.

Bugün tekrar denedim. Eve dönünce kaputu açtım, hani motorun en üstünde gri plastik kapak var, o kapak da yukarı doğru açılıyor sanki, tabi açılmıyor ama zorlasam çıkcak gibi esneyerek kalkıyor yerinden, acaba ondan mı geliyor ses diye düşündüm.

Yani gerçekten dizel gibi ses gelmeye başladı, yüksek hızda gidiyorum boşa atınca devir rölanti devrine düştüğü için ses olmuyor titreşim hızından dolayı, ama viteste gidiyorken gazdan çekince devir aynı seviyelerde kaldığı için dizel motor sesi duyuyorum resmen. vuruntu mu yapıyor anlamadım çok rahatsız edici. kapalıdır diye özel servise de gitmedim.

ayrıca ses benzine geçince de devam ediyor.

vuruntudan şüpheleniyorum.

Son düzenleme:
son yazdıklarım hakkında fikri olan yok mu arkadaşlar motor dağılacak sanki gibi, tır tır titriyo, ne zamanki debriyaja basıyorum yada boşa atıyorum o zaman ses duruyo. hafta içi servise gitçek zaman da yok, en azından bileyim diyorum.

burak sanıırm senın sorun mekanık lpg den degıl
bındıkce cogalıyor

evet aynen bindikçe arttı ama o dediğim gazı aldıktan sonra olmaya başladı. of şimdi masraf çıkaracak evlilik öncesi.

neyseki arabayı satmaktan vazgeçmişim, sonra sattığım kişiye karşı mahçup olurdum.

çankaya opele gitmem lazım ilk fırsatta. bi baktırayım. inşallah debriyaj setinde rulmanda falan problem yoktur, yada siboplarda.

aslında hiç lpg taktırmıcaksın.bendede var lpg ama pişmanım.hiçbiri benzin gibi olmuyor.benzin sıvı gaz kuru..tabiki aynı olmuyor..motorun ömürünü bitiyor zaten gaz..ama benzinede para dayanmıyor..en iiyisi yine dizel ama o da benzine yaklaştı..

arkadaşım ben lpg'yi kötülemiyorum. kötü benzinle kötü dizelle de motoru indirirsin.

Arkadaşlar aracın sesleri iyice arttı. Sanırım debrijay. Debriyaja basınca sürtünme sesleri kesiliyor. Debriyajdan çekerken tekrar silkeleniyor ve ses devam ediyor. Debriyaj baskı balata set değişim işçilik falan bana kaça patlar ? birazdan çankaya opele gidip baktıracağım. Bir de 2 saatte falan yapabilirler mi ?

sibobları haşlamış olabilirsin Lpg Li olarak 50.000 km filan sonra siboblar haşlanıoo...

Geri