Çekişten Düşme

burock2000

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar,

Aracımın motoruyla ilgili ilk sıkıntım gerçekleşti. 3 gündür arabada bir hantallık var. Araç Lpg'li. Lpg'si de şimdiye kadar pek performans kaybı yaşatmıyordu. Hızlanmaları falan normaldi.

Şu an bir çekiş düşüşü problemi yaşıyorum. Örneğin, konya yoluna çıkıyorum ahlatlıbel tarafına gider şekilde, yol bilenler bilir hafif tatlı belli belirsiz bir yokuş, basıyorum basıyorum düzgün viteste vites değiştiriyorum ama 100ü zor geçiyorum. Yani o yolda bir türlü 130 göremedim :) Dönüşü sıkıntı yok zaten meyil aşağı doğru 170i buluyorum. ama örneğin yokuşlarda falan da sıkıntılı. Rölantide sorun yok, 900 - 1000 devir arası sabit, düzgün bir rölanti var. Ama teybi kapatıp motor sesini dinledim giderken, sanki kelebek boğazından tırrr diye ses geliyordu. Benzinde de aynı sorun olsa da lpgdeki kadar değil. Yani bir türlü hızlanamıyorum, ataklığını yitirdi araba. Kelebek boğazı temizletsem egr valfi temizletsem yeterli olur mu acaba. Bujilerden biri çalışmıyor gibi bir şey olduğunu sanmıyorum, o kadar da değil çünkü.

bazen benim arabada çekişten düştüğü oluyor. Yani ilk bastığımda atlamıyor ama sonra nasıl oluyorsa düzeliyor.. ben gaza bağlıyorum gazın kalitesine yani.. bir kaç gn bekle derim eğer sorun yeniyse..

gazı hep aynı istasyon shellden alırdım hiç sorun yaşamamıştım, en son opet aldım hiç memnun kalmadım, sonra bitince geçen yine shell aldım ve durum boyle. shellden aldığım gazda performans sorunum olmamıştı.

yalnız o tatlı belli belirsiz bir eğim dediğin yerde aslında baya ciddi bir eğim var. coğu araba orada 100den sonra hızlanamaz 5. vitesde. çekiş düşüklüğü aldığın gazdan olmuş olabilir bence sonuna kadar bitir gazı bir dahakine gene sorun çıkarsa bujilerine hava filtrene bir bak belki onlarda sorun olabilir.

valla diğer araçlar çatır çatır yanımdan geçiyolardı, sadece o yol da değil, normal bir yokuş kalkışımda da hissedilir çekiş kaybı görüyorum. hava filtrem yeni aslında, 2 ay önce yağı değiştirirken baktırmıştım, adam yenisini getirdi, bu yeni dedi gerek yok değiştirmeye dedi. zaten belki martta kuru hava filtresi alabilirim duruma göre.

ama bu opet beni kıllandırdı. opetten gaz aldım memnun kalmadım çekiş düştü ve 60 km daha az gitti. shell'de bir depo tam 400 km yapıyordu. opet aynı yollarda 360 km dayandı. bidaha shellden aldım işte ama hala aynı performans. dün mesa'dan 100yıl'a dönerken de aynı sorun vardı. duyuyorum aslında sesi inceden tırrrrt diye kelebek boğazından geliyor sanki.

Mesele shell veya opet değil her istasyonda farklı performans alınabiliyor. Birçok shell hangi gazı kullanıyorsunuz dediğimde bir cevap veremiyor opetde durum farklı benzinlikler anlaşmalı oldukları gazı satabiliyor yani birinde aygaz varken diğerinde milangaz olabiliyor.
Gazı Performansından emin olduğun yerden almak lazım milangaz satan bir yerden gaz almıştım elimde olsa hemen boşaltacaktım araba kalkmıyor stop ediyor gaz yemiyor vs. bildiğim yerden gaz alınca araba hemen düzeldi.
aracınız çekişten düşmüşse depodaki gazı yüksek devirlerde kullanarak bitirin eğer yolunuz üzerindeyse eskişehir yolundaki reis servisinin yakınındaki aygaz dan gaz alıp deneyin muhtemelen sıkıntınız geçecektir.
(benim gaz aldığım yerlerin arasında en iyisi olarak orayı gördüm birde şaşmaz girişindeki shell)

bende shellden almanıı tavsiye ederim.evet bazı shellerde de milangaz var çünkü türkpetroller shell oldu ordan kalan milangazlar var.shellde auto gaz süper..

yapacagın tek sey o gazı ya bıtırmek yada bosaltmak
dokme gaz cok fazla bu ara gecen bır focus geldı shellde onume sohbet ettık dokme gaz arabayı duman etmıs aynı senın sorunlar ...
ayrıca regulatordekı fıltrede tıkanmıs olabılır bakmak lazım
ankaradakı kaliteli lpg satan yerlerı yazıyorum vede ucuz
varlık istanbul yol uzerındekı moil
konya yolu -istanbul yolu jandarma vakfı petrol ofısı
kazım karabekır shell
kazım karabekır (eskı astı tarafı) elf damla petrol
istanbul yolu elf (mavi bılgisayar yanı)
burdakı lpg ler devamlı almaktayım full depo cok yol yaptım sıkıntı yasamazsınız. dıger ıstasyonlardan ucuzdur 1580 1600 arası lıtresı....

Son düzenleme:
Bence de çekiş sorunun kötü Lpg den dolayı olmuştur.
İzmit rafinerinin lpg' ye kattığı propan oranını azalttığını,lpg'li araçların çekiş sorunu yaşadığını duydum sanayi'de.
Katalitik konvertör tıkanmalarında da çekiş sorunu oluyor.

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler. Ben performans sıkıntısı çekmediğim gazı konya yolunda hacıbaba baklavacısından hemen önceki shell'den alıyordum. sıkıntı çekmiyordum. bundan bir önce eskişehir yolunda odtü kavşağına gelmeden bir opet var euro lpg idi sanırım gazları, ordan almıştım ve çekiş düşüşü yaşadım. neyse o gaz bitince işte yine eski shell aldığım yere gittim sorun devam etti ve bugün motordan gelen sesler artmaya başladı.

5. viteste gidiyorum mesela 100kmh ile. motordan nasıl tırrrrrrr diye motorun devri ile aynı frekansta bir titreşim sesi geliyor, ayağımı gazdan çekince ses var, ama o sırada vitesi boşa alınca kesiliyor. tekrar vitese takıyorum ama gaza basmıyorum ses yine var. rahatsız edici bir ses. arabayı servise götürcem sanırım sinir oldum bi dandik lpg yüzünden motora zarar vermekten korktum. yani araba gittikçe kötüleşti ve şu an yakıt sarfiyatı çok arttı.

Geri