Merhaba arkadaşlar,
Aracımın motoruyla ilgili ilk sıkıntım gerçekleşti. 3 gündür arabada bir hantallık var. Araç Lpg'li. Lpg'si de şimdiye kadar pek performans kaybı yaşatmıyordu. Hızlanmaları falan normaldi.
Şu an bir çekiş düşüşü problemi yaşıyorum. Örneğin, konya yoluna çıkıyorum ahlatlıbel tarafına gider şekilde, yol bilenler bilir hafif tatlı belli belirsiz bir yokuş, basıyorum basıyorum düzgün viteste vites değiştiriyorum ama 100ü zor geçiyorum. Yani o yolda bir türlü 130 göremedim
Dönüşü sıkıntı yok zaten meyil aşağı doğru 170i buluyorum. ama örneğin yokuşlarda falan da sıkıntılı. Rölantide sorun yok, 900 - 1000 devir arası sabit, düzgün bir rölanti var. Ama teybi kapatıp motor sesini dinledim giderken, sanki kelebek boğazından tırrr diye ses geliyordu. Benzinde de aynı sorun olsa da lpgdeki kadar değil. Yani bir türlü hızlanamıyorum, ataklığını yitirdi araba. Kelebek boğazı temizletsem egr valfi temizletsem yeterli olur mu acaba. Bujilerden biri çalışmıyor gibi bir şey olduğunu sanmıyorum, o kadar da değil çünkü.
Aracımın motoruyla ilgili ilk sıkıntım gerçekleşti. 3 gündür arabada bir hantallık var. Araç Lpg'li. Lpg'si de şimdiye kadar pek performans kaybı yaşatmıyordu. Hızlanmaları falan normaldi.
Şu an bir çekiş düşüşü problemi yaşıyorum. Örneğin, konya yoluna çıkıyorum ahlatlıbel tarafına gider şekilde, yol bilenler bilir hafif tatlı belli belirsiz bir yokuş, basıyorum basıyorum düzgün viteste vites değiştiriyorum ama 100ü zor geçiyorum. Yani o yolda bir türlü 130 göremedim