2009 model dizel astra sedan 60bin km deki aracimda stop edince 10-15sn devam eden sert tonlu bir ugultu sesi gelmeye basladi. Araci aldigimdan beri kontagi actigimda ve kapattigimda birkac sn sure ile daha tiz bir ugultu geliyordu arac sifir ve dizel oldugu icin normal oldugunu dusundum ancak son 10bin km de 2bin devrin altinda hizlanmak icin gaza yuklendigimde ariza isigi yakip turbo devreden cikiyor stop edip calistirinca duzeliyor ama son donemde bu olay cok tekrarlamaya basladi(haftada 2 defa ) ayni zamanda kontagi kapatinca eskisine gore daha sert ve en az 10 sn suren bir gurleme sesi var.
Bu ses kontagi kapatinca turbodan gelen " vuuuv" sesinden farkli sanki arabanin on konsolundan geliyor gibi.
Buna benzer sorun yasayip care bulanlardan yardim bekliyorum ayni zamanda ariza isigi yakan parca selenoid valf sanirim degistirmesem basima is acarmi?
Bu ses kontagi kapatinca turbodan gelen " vuuuv" sesinden farkli sanki arabanin on konsolundan geliyor gibi.
Buna benzer sorun yasayip care bulanlardan yardim bekliyorum ayni zamanda ariza isigi yakan parca selenoid valf sanirim degistirmesem basima is acarmi?