Cdti astrada kontak kapatinca uzun sure devam eden ugultu

Forever42

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2009 model dizel astra sedan 60bin km deki aracimda stop edince 10-15sn devam eden sert tonlu bir ugultu sesi gelmeye basladi. Araci aldigimdan beri kontagi actigimda ve kapattigimda birkac sn sure ile daha tiz bir ugultu geliyordu arac sifir ve dizel oldugu icin normal oldugunu dusundum ancak son 10bin km de 2bin devrin altinda hizlanmak icin gaza yuklendigimde ariza isigi yakip turbo devreden cikiyor stop edip calistirinca duzeliyor ama son donemde bu olay cok tekrarlamaya basladi(haftada 2 defa ) ayni zamanda kontagi kapatinca eskisine gore daha sert ve en az 10 sn suren bir gurleme sesi var.
Bu ses kontagi kapatinca turbodan gelen " vuuuv" sesinden farkli sanki arabanin on konsolundan geliyor gibi.
Buna benzer sorun yasayip care bulanlardan yardim bekliyorum ayni zamanda ariza isigi yakan parca selenoid valf sanirim degistirmesem basima is acarmi?

dostum geçmiş olsun aynısı benim aracımda vardı hatta ilk aldığım gün farkettim 2008 astra sedan cdti merak etme büyük birşey değil sadece turbonun altındaki walf değişecek özel serviste işçilik dahil 160 tl ye değiştirdm 2 hafta önce bir an önce yaptırırsan iyi olur sonra turboya zarar gelmesin, selametle...

Evet selenoid valfi denen parca arizali, degisince o ses kesilecek ve arabanin gidisi degisecek hic durmayin hemen degistirtin.

diğer arkadaşlarında dediği gibi turbo basınç selenoid valfi arızalı. ses yapmasının motora bir zararı yok sadece motor stop ettikten sonra öyle ses yapar. arabanın çekişinde bir değişiklik yoksa parça seni daha idare eder. ama çekişindede tamamen azalma vbşeyler hissettiysen değiştir. sonra o parça tamamen arızalanınca arabada gaza basarsın 3 bin deviri geçmez öyle durumda arabayı kenera çekip stop edip gene çalıştırınca bi süre düzelir, ama sonra gene yapar. arabada çekiş düşer vs. parça fiyatı normalde 130 lira http://opelburada.com/asp/product/2439/OPEL-ASTRA-H-TURBO-SELENOID-VALF-ORIJINAL-GM- bu linkte satılan. işçilik dediğinde kendin bile söküp takarsız sağ sis farının olduğu yerin oralarda. yani işçilik gerektirecek bir parça değil . ama arabanın liftte kaldırılması gerekir .

Geri