Arkadaşlar dün gece arkadaşımı Öorluda Silverside diye bir otele bırakıp istanbula devam edecektim. Tekirdağdan çıktık yola 11.30 civarı. Yandex navigasyon ile gidiyordum. Bizi bir köye ardındanda stabilize bir yola soktu, gecenin 1:30 unda baraj kenarında bozuk toprak bir yolda 40- 50 KM/saat hızla yaklaşık 7 8 km gittik, ardından iyice kötüleşen yolda çamura saplandık. Biraz patinaj falan arabayı olduğu yerde döndürmeyi başardım ve aynı yoldan geri döndük istanbul çorlu tem yoluna bağlandık. Asfalta çıktığımda sinirlerim boşaldı, 60 km hızı geçince aaba zangır zangır sallaıyordu, öyle böyle bir titreme değil. Baya bir tırstım 011zaa. Otele kadara yaklaşık 2 3 km asfaltta gittik salınım arttığı için 50 km hıza düştüm otele girdik. Araba baya bir çamur olmuştu. Yıkamak istedim belki çamur gidince düzelir diye ama güya 5 yıldızlı uyduruk otelde bir hortum bile yoktu. Arkadaşı bıraktım tekrar yola koyuldum, sallantı, salınım, titreşim vuruntu her ne derseniz çok fazla olduğu için cesaret edemedim geri döndüm. Zaten 70 80 km yoluk 50 ile nasıl gelirdim hiç bilmiyorum. Baktım olmayacak arabada ciddi bir sorun olma ihtimalini de göz önünde bulundurup o gece kaldım otelde. Sabah ilk iş 8 Öorlu Opel İnan a gittim, 8:45 gibi ilk sıradan aldılar beni. Anlattım sorunu ve ne yaşadığımı, servisteki arkadaş direk "Jantlar Öamur dolmuş ondan balans problemi yapıyor yıkayalım geçer dedi ve ekledi çok fazla battıysanız çamura liftli yıkama gerekir ama o bizde yok dedi" bende siz bir yıkayın bakalım dedim. Aracı yıkadılar tekerleri söktüler, jantların iç kısını da yıkadılar düzeldi. 50 TL Öcret kestiler, 42 TL si işçilik :'(. Servis formunda jandaların içi çamur dolduğu için balans sıkıntısı çıkarıyordu, jantlar yıkandı balans yapıldı yazmışlar. Ben arabayı yada tekeri balans makinesine bağladıklarını görmedim, muhtemelen de sadece jantları yıkadılar. şimdi ulan keşke önce benzinlikte kendim bi güzel yıkasaydım da deneseydim önce diyorum. 5 TL lik işe 50 TL verdik. Ama yalan yok 50 TL ye hayat dersi aldık, bir daha beni dövseler toprak yola sokmam arabamı.
Yani arkadaşlar özetle, arabanız sangır zangır titriyorsa ve siz jantları lastik yanaklarını geçecek kadar çamura batırdıysanız, balans probleminin yani o titremelerin sebebinin o balçıktan kaynaklanıyor olması çok kuvvetle muhtemel, panik yapmayın, yavaş yavaş titremediğiniz hızda dörtlüler ile bir benzinliğe gidin ve tekerlari bi güzel yıkayın
Ve tabi sakın ha sakın salak YANDEXE güvenmeyin, ara yüzü ve görselliği çok güzel olsada bulduğu yollar çok boktan ve tehlikeli
Yani arkadaşlar özetle, arabanız sangır zangır titriyorsa ve siz jantları lastik yanaklarını geçecek kadar çamura batırdıysanız, balans probleminin yani o titremelerin sebebinin o balçıktan kaynaklanıyor olması çok kuvvetle muhtemel, panik yapmayın, yavaş yavaş titremediğiniz hızda dörtlüler ile bir benzinliğe gidin ve tekerlari bi güzel yıkayın

Ve tabi sakın ha sakın salak YANDEXE güvenmeyin, ara yüzü ve görselliği çok güzel olsada bulduğu yollar çok boktan ve tehlikeli