Camlardaki Kireç Lekeleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MerifasT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MerifasT

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Zamanında kuyu suyuyla yıkanıp kurulanmadığından camlarda çok kötü bir şekilde leke kaldı :( Ayrıca babamında çimento şirketinde çalışıyor olmasından dolayı arada sırada çok kötü şekilde çimento oluyor :( Çimentoları cilit bang sıkıp temizliyebiliyorum anca bundan hiç memnun değilim nasıl temizliyebilirim fikri olan varmı özellikle camdakilerden çok canım sıkılıyor

Yaa bırah yaaa :D

Pasta cila ile çıkaranları biliyorum, ama pastayı önermem sadece cila'yı deneyebilrsin. Kesin çözüm kireç çözücü fakat onunda riski var. Cam lastik aralarına ve boyaya kaçırılırsa camdaki lekeler yanında hiç kalır.;)

cila çıkarmadı kireç çözücü denedim sonuç yine aynı :(

ince pasta ile çıkarabilirsin. Bir çok şey denedim pasta gibi çıkaranı yok. Makine ile uygularsan kısa sürede sonuç alırsın.

Arabayı sat. :D

Geriye, anılan ismiyle tuz ruhu, nitrik asit ve fosforik asit kalıyor.Bunlarıda %delik solüsyolarını hazırlayıp ( hangisini kullanmak istersen) içersinde 12 saat bekletirsen çıkar,Buda olamayacağına göre bu haliyle kullanacaksın veya kaskon varsa değiştireceksin. çıkaramadığına bakılrsa yüzeysel olmayıp camın dokusunu bozup katmanlarına kaynaşmış olduğu var sayımı çıkıyor.;)

cam çatlak tamiri yapan firmalar var onlarda kimyasalı var googledan arat bulursun çizikleri bile yok ediyorlar çünkii

Herkese teşekkürler haftasonu bakıcam

Autoglym Glass Polish & Cleaner isminde bir ürün var işe yarıyormuş ben denemedim ama arama yapınca başka bir forumda rastlamıştım..
dsc4517.jpg

Son düzenleme:
Geri