camın önündeki lastik --buğu ilişkisi

busenedeburdayim

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
sevgili arkadaşlar,değerli abiler ön camın dışında alt taraftaki siyah lastik iki tarafından da açılmış gibi yani tamamen yapışık değil,,bu durum camın aşırı buğu yapmasına neden olur mu ?çünkü polen filtresi değişti,,hava üflemede bir sorun yok,,kaloriferde de problem yok sadece bu ihtimal kaldı heralde

o lastik dıstan öyle görünsede içten tutuyordur müdahale olmadıysa kendiliginden açılmaz diye düşünüyorum

yarın foto eklemeye çalışırım tşk ederim...

Astra'lara dikkat etmedim ama Vectra için yorum yapayım. Vectra'larda ön cam kaportaya silikonla sabitleniyor. Etrafındaki lastik çerçeve ise camın kenarlarını darbelerden korumak içindir (cam kenarları darbelere karşı zayıftır). O nedenle bahsettiğiniz durum buğuya neden olmaz, yeterki camın silikonlarında bir sorun olmasın. Aşırı buğudan şikayet ettiğinize göre aracınız büyük ihtimalle Astra F olmalı. Formda bu şikayetle ilgili bir iki konu daha var, o konuları inceleyebilirsiniz.

aracım astra g,,bilgiler için teşekkürler

Camın önündeki parçadan bahsediyorsan
orada havalandırma kanalı var.
O lastiğin saglam değilse havalandırma knalına su kaçabilir. buda haliyle nem demek.

iç dış hava sirkülasyon motorunu kontrol et...
belki iç havada takılı kalmıştır.. sen düğmeye bastığında kapanıyo zannedebilirsin.

Konu hortlatmak gibi olacak ama aynı srun benim astra g de var 4 damla yagmurdan sonra içeride acayip buğu oluşuyor ama istisnasız üm camlarda.Hava sirkülasyon motoru çalışıyor.Polen yeni değişti.Halılarda ıslaklık yok ve araba su eksiltmiyor.Arabayı bu sorun yüzünden satacam :) yardım edinnnnnn

Konu hortlatmak gibi olacak ama aynı srun benim astra g de var 4 damla yagmurdan sonra içeride acayip buğu oluşuyor ama istisnasız üm camlarda.Hava sirkülasyon motoru çalışıyor.Polen yeni değişti.Halılarda ıslaklık yok ve araba su eksiltmiyor.Arabayı bu sorun yüzünden satacam :) yardım edinnnnnn

Aradan bir seneden fazla geçmiş. Bende hortlatayım :) Aynı sorun bende de çıktı. Bu konuda fikri olan arkadaşlar nerede?

benim ise tam camın altında govdeye bitişik yerde boydan boya 7-8 cm lik bir bugu
oluyor ve klimayı cama verince duzeliyor, iceri veya asagı cevirince tekrar bugulanıyor
bu benzer problem clio da da vardı ve reno bana DİZAYN hatası var duzelmez demişti
clio icin. Ya benzer problem OPEL de de mi cıkar kardeşim delircem.

Geri