cam suyu ile ilgili,

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 09SLYMN89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

09SLYMN89

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Astra G lerin cam suyu bidonları kaç lt liktir?
Ben sonax ürünü antifirizli cam suyu aldım,ölçeği almancadan türkçeye biraz çevirdim sanıyorum,1 lt camsuyu için 2 lt su diyor ama ben bidonda ne kadar su oldğunu bilirsem biraz daha sağlıklı bir ölçüm yapabilirim;
(Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum)

13144451.png

Ölçü birimi yapmışlar.

Son düzenleme:
Arkadaşlar bana şu anda bizim astra G lerin cam suyu haznelerinin kaç lt aldığı lazım:confused:

tahminen 2-3 litre alır bence.. depodaki suyu ölçmeyle uğraşma, suyu tamamen bitir, 2 litre su 1 litre antifriz şeklinde eklemeni yap..

arkadaşlar ben de de astra hb var,kaç lıtre aldını bılmıyorum ama ben silecek suyunu ölçüye hiç dikkat etmiyorum,sanayide çalışan bir ustamız bir litre sı-uya bir çay bardağı cam sil koyup karıştırıp koyarsan olur demişti,sizce bu durum bir risk oluştururmu? bir sorum daha olacak cam suyu diyelim bitti,ve ben bunu gec farkettım,yıne bı sıkıntı doğururmu? tesekkur ederım.

Bitse bi sıkıntı olmaz da su kışın donar püskürtmez, kış geliyor tamamını cam suyu koyun.

arkadaşlar ben de de astra hb var,kaç lıtre aldını bılmıyorum ama ben silecek suyunu ölçüye hiç dikkat etmiyorum,sanayide çalışan bir ustamız bir litre sı-uya bir çay bardağı cam sil koyup karıştırıp koyarsan olur demişti,sizce bu durum bir risk oluştururmu? bir sorum daha olacak cam suyu diyelim bitti,ve ben bunu gec farkettım,yıne bı sıkıntı doğururmu? tesekkur ederım.

bir çay bardağı az gibi geldi bana...
camsil koyacaksan eger yarı yarıya hatta hepsini camsil koy..
ama antifirizli cam suyunu yarı yarıya su ile karıştırabilirsin.

Bide benimki konsatre olan,ben su dolu deponun üstüne 200 ml kadar koymayı düşünüyorum,zaten bizim burda donma olayı olmuyor.

Bugün fıskiylerin ayarlarını yaptım biraz aşağı su veriyolardı onları düzelttim ve bu ayar sırasında su komple bitirdim,1.5 lt lik su aldım yanıma ve hepsini boşalttım tam geldi,demekki 1.5 lt imiş kesin kanaate vardım :)

Buda demek oluyor ki yapıştırdığınız tabloya göre; 0,5 LT'sini su koyup geri kalan 1 LT'sini de Antifiriz koyunca -30c'ye kadar korur. :)
Ama PArtner352'e katılıyorum. Mümkünse hepsini yada çoğunu Cam suyu koyun derim.

Geri