cam sıkışması

mustaferbil

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar benim sağ ön cam bir süre önce sıkışmaya başladı yaptırmak için yazı bekliyorum. malum kışın pek kullanılmıyor cam. yazında sol ön cam sıkışıyodu sonra krikodan çıktı. araba 2001 model sıfır almıştım zamanla olabilen bir şey mi yoksa kullanımla alakalı bir problemidir... servise gittiğimde muhtemelen döşemeyi açıp yağlayacaklar diye düşünüyorum.diğer camlara da bu bakımı yaptırmalı mıyım ?

Cam yarı açıkken biri camın üzerine yaslanmış olabilirmi.?
Muhtemelen kızaktan eğilmiş ve camın egri kalkıp sıkışıyordur.
Kızakta ayarı var, camı düzeltip yeniden sıkmak gerek muhtemelen.

cama yüklenme olmadı normal çalışırken bir gün açtım camı sıkışarak yavaş yavaş açıldı o gün fark ettim sıkışma olduğunu.

yapar abi.bu opeller yapar,dandirik dediğin tofaşta bu sorun olmaz opelde olur.benim de durup dururken oldu.açtık baktık krikosu eğrilmiş.düzelttik taktık bi süre sorun çıkarmadı sonra bugunlerde yine yapıyor.

yazın sol ön benimde kriko da idi sorun bakalım bunuda götürcem sorun muhtemelen aynı. çünkü belirtiler de aynı =) ufak tefek sorunları olmasa taş gibi araba şiu opellerde bu sorunlar sıkıyo bazen.

çoğunlukla cam fitillerinden kaynaklanıyor o problem cam yukarı kalkarken öne doğru hareket etmesi veya inerken yarıda durma v.s. fitillerin değişmesi gerek yada yağlama v.s. yöntemlerle yumuşatılması gerek...

bendede aynı problem vardı ön camlarda gecenlerde gün sanayide rast gele bi camcıya gittim bi çeşit sprey sıktı 15 20 gündür kulağına kursun süper çalışıyor

Kapı iç fiitillerini ya değiştireceksiniz yada söktürüp yağa yatıtıp yumusatacaak takacaksınız.Bende de var aynı sorun..

Arkadaşlar konu bayağı eski fakat bu sorun için biçilmiş kaftan bir ürün var bilmenizi isterim adı Tunap MP107 her türlü fitil lastik kauçuk aksamda kullanılan ve ciddi manada "mucizeler" yaratan bir üründür bilginiz olsun hemen hemen tüm servislerin ve sunroof çuların kullandığı bir spreydir.

Würth ün ürününü de kullandım ama bence fitil bakımı için işin son noktası Tunap MP107 dir diğer ürünlere boş yere para vermeyin en azından bu ürünü denemeden.

Madem konu hortlamış bende yazayım
Araca pasta cila yaparken cam fitiline değdirecek olursanız fitiller kayganlığını yitiriyor ve cam sıkışıyor

Geri