Cam Hareket etmiyor.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ozgurruh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ozgurruh

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar Merhaba,
Dün uzun yoladan dönüşte ne hikmetse(arkadaşım sağolsun), sağ arka cam açıldıktan sorna kapatmaya çalıştım ama işe yaramadı. Tuşa bastığımda mekanizmanın sesi içeriden geliyor sanki kapanıyor gibi ama cam hareket etmiyor(aslında etmeye çalışıyor da tıkanıyor garibim.) Forumda bi riki yerden okudum kapı döşümesi sökülüp içereiden camı tutan vidalar varmış. Onlarla oynayınca düzelirmiş. Ama ben kapı döşümesini açamadım. Altta bir tane vida var o kadar. Sonrasında kendimize mi çekiyoruz sertçe? Nasıl açabileceğimi anlatırmısınız lütfen. Birde açtıktan sonra camı nasıl düzeltirim?:(
Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdi ben iş yerindeyim araba evin arkasında gidnce yapmaya çalışacağım. :help:

ARKADAŞIM GEÇMİŞ OLSUN KENDİ ARACIMDAN TARİF edeyim.alttaki vidalar war kapıyı kapattığımız kolun üstündeki bölme geçmeli onun içinde war.tweeter ın içinde war bide yanlış hatırlamıyorsam cam açma butonunu çıkartınca orda da bir tane war.kolay gelsin

Teşekkürler. Mokia'da bununla ilgili http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=38060 adlı başlıkta resimlerini koymuş. Şu anda bende onu çözmeye çalışıyorum.:tesk:

alttakileri sök kapı acma kolunun orada var tveeterin içinde var kapıyı kapatırken tuttuğumuz yerde var onları söktükten sonra alttan cek plastık geçmeli şeyler var onları söktükten sonra tukarıya doğru döşemeyi itti dikkatli ol ama eğer cıkmazsa hiç zorlama döşemeciye söktür...

aynısı bnim başımada geldi arka sol kapı.düğme bastığımda çalışıyor gibi ses geliyordu fakat cam hareket etmiyordu.seervise götürdüm halat yerinden boşanmış takınca halloldu.sağ arka camdada kapanmaya yakın tak diye bir ses geliyordu onuda söktüler plastik bir parça varmış değiştirdiler toplam 20 lira verdim yetkili serviste...

Selam Ast G lerin kronik arızalarından biridir.Cam halat seti alacaksınız.Ama değişimi (ilk yapan için )öncelikle sabır ve beceri gerektiren birşey.

Selam Ast G lerin kronik arızalarından biridir.Cam halat seti alacaksınız.Ama değişimi (ilk yapan için )öncelikle sabır ve beceri gerektiren birşey.
kaç tane astra g'de böyle birşey gördünüz? kronik arıza olsa aşağı yukarı astraların çoğunda olurdu ben bu forumda daha önce böyle konu görmedim... 2.5 sene olacak ben bu foruma uye olalı...

kaç tane astra g'de böyle birşey gördünüz? kronik arıza olsa aşağı yukarı astraların çoğunda olurdu ben bu forumda daha önce böyle konu görmedim... 2.5 sene olacak ben bu foruma uye olalı...

Daha önce çalışmış olduğum servislerde yaşadığım için biliyorum ki 1 ayda 10 set taktığımızı hatta bazı zamanlar elimizde kalmadığını.Kronik derken şöyle düzelteyim o zaman arka camı çok kullananların başına gelir

evet kronik denebilir bu arıza.... arka camı çok kaldırıp indirenlerin başına gelebilir.
ama arkadaşın kendi başına tamir edebileceğini zannetmiyorum.. sistem kapının içine perçinli... matkapla perçinleri öldürüp öyle alıyorlar dışarı... ya camı tutan bi plastik parça var.. o kırılmıştır yada halat boşanmıştır.

Geri