Cam filmi bana göre olmazsa olmazlardan,güneş ışınlarını kesiyor,aracınızın içi ısınmıyor,bunu en güzel yan camları yolda giderken açıp güneş koluma vurunca anlıyorum vede yüzüme,yüz deyince yan camında film olmayanın yolda güneşin yönüne göre güneşlik ayarlayıp durması ne kadar güvenli acaba?araç içi ısının filmsiz araçlara göre çok çok daha az artması aynen yine arkadaşların yukarıda belirttiği gibi 3 yerine 1.kademe klima açılmasını,hem klimanın çarpmamasını ve hasta olmamamızı,hem yakıttan tasarruf etmemizi sağlıyor,ben aracımın en ön camınada 1 numara film yaptırırım ve aldığım her araca yaptırdım,faydalarını gece daha iyi anlıyorsunuz,karşıdan gelen sorumsuz bir sürücünün merceksiz xenon farları yada normal farının ayarı gökyüzünü gösteren bir aracın ışıkları gözünüze çaktığında hele ki yol çizgilerinin silik ve birde virajlı dar yollar da bunlar rast gelirse dediğimi çok iyi anlarsınız,bu arada film denince film var filmcik var arkadaşlar,kaliteli filmler pahalı olur ama gözünüzü yormaz,orjinal camdan hiçbir fark hissetmezsiniz,ucuz olsun diye dandik filmlerden kullanırsanız işte o zaman hata yapmış olursunuz,geceleri evet geri vites lambası yetersiz gelen araçlarda (benim eski elantrada neredeyse ön far gibi aydınlatıyordu) görüş sorun yaratır ama camı aşağı indirince sorun kalmıyor elantra hariç diğer araçlarda bende bu yöntemi kullanıyordum,yasak mevzusuna gelince yukarıda haberi yayınlanan yasağı iptal ettiren kişi bir avukat ve karar temyize dahi gitse kanunda cam filmi ile ilgili birşey yeralmadığı sadece karayolları yönetmeliğinde cam filmi unsuru bulunduğu ama yönetmeliğin kanunu bağlamadığı için bugüne kadar hep haksız cezalar kesildiği apaçık ortada,yukarda aracı trafikten men edilen arkadaşım senin yerine olsam ön yan camlarında 2 numara ve kalitesiz film varsa onları söktürüp yerine 1 numara ve kaliteli film çektirirdim sonrada gider mahkemeye verirdim o polisleri,yukarıda ki davayı da emsal gösterirdim,temyize gidilip gidilmediği sorun değil,kanunda yer almayan bir durum için temziye gidilse ne olacak,ancak şu olur,kanunda devletin aleyhine sonuçlanacak durumlar mahkeme tarafından kanuna uymasada devletin yararına lehe karar verilebiliyor,avrupada %10 karartma diye birşey yok ayrıca,en azından almanyada öyle,eniştem geçen yıl gelirken filmlerini oradan yanında getirmiş Türkiye de işçilik çok ucuz orada yaptırırım diye ve onlarda filmler bandrollü olarak bulunuyormuş,film için izin almak yeterli oluyormuş,ruhsata işlemeye gerek yokmuş,rengi siyah ve numara olarak bizdeki 2 numara filmler orada sorun teşkil etmiyor demek ki,bizde vatandaşın cebini boşaltmak için her yol mübah yapılıyor maalesef,nasılsa kimseden ses çıkmıyor hesabı...
uzattım kusura bakmayın son olarak toparlarsak;
1-araç içi daha serin kalır
2-araç içi daha az güçle daha çabuk soğutulur
3-uv ışınlarını %99 keser
4-yolda güneşlik ile uğraşmadığımız için daha güvenli olur
5-araç camı kaza anında suratımıza patlamaz (dışarıya patlar zaten demeyin,içeriye patlayan çok araç gördüm)
6-araç içi camlardan kaynaklı gürültü seviyesi düşer
7-araç içi deri yada vinlex kısımların,ön cam altı göğüs kısımlarının güneşten çatlamasını,deforme olmasını engeller
8-karşıdan gelen ayarsız yada yüksek ışıkları emer (dileyen geceleri gözlük kullanabilir ama gündüz sıcağın altında park ettiğiniz aracın içi güneşi almaya başlayınca direksiyon simidini dahi tutamıyorsunuz bir süre)
9-yan camlardan gelebilecek saldırılarda aracın camı dağılmayacağı için 2.bir güvenlik unsuru gibidir ki bunun için özel renkli filmler vardır balyozla dahi çok çok zor kırarsınız.
10-araç içinde herhangi bir eşyanızı güvenle bırakabilirsiniz,özelliklede arka koltuk ayak kısımlarındaki boşluklara bıraktığınızda oralar hiç görünmez dışarıdan( yan ve arkalarda 2 numara cam filmi ve ön camda 1 numara olduğunu varsayıyorum)
11-eşinizi çoluk çocuğunuzu alıp gezerken insan görmemiş ormandan çıkmış ayılara kriko demiri yada koltuk altında bulunan jopla dalmamanızı,sinirlerinizin rahat kalmasını,geceyi nezarette geçirmemenizi sağlıyor

en azından bana göre yukarıda saydığım durumlar geçerli