• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

cam filmi ve 130 tl!!!

Adamlar ne yapıp edip cezayı kesmişler, bu durumda dava açacakmısınız.

Başbakan açıklama yaptı polisin daha güçlendirilmesi yönünde bak o zaman neler olacak? arabanda cam var diye basar bunlar cezayı....

Geçmiş olsun....

öncelikle herkese iyi forumlar.

aracımda 5 yıldır (aldığımdan beri) 2 numara llumar camfilmi var.taktırmamın sebebi de güneşin etkisini azaltmak ve trafikteki güvenlik. yarattığı tek sorun gece aracı aydınlatmanın olmadığı yerlerde park etmek ki bunun da çözümü yan camları indirip park etmek. bu 5 yıllık süre içinde kaç defa çevirmeye girdim bilmiyorum. bu çevirmelerin 2sinde cam filmine ceza yazıcaz dediler, yasak olmadığını, yazacakları maddede (30/1-b) cam filmi ile ilgili bir yasak olmadığını, maddeyi yanlış yorumladıklarını ve bu cezaların iptal edildiğini anlatarak ceza yazmalarını engelledim.

size dün yaşadığım olayı kısaca anlatmak istiyorum.

dün akşam saat 9 civarlarında istinyepark önünde sivil trafik ekipleri beni çevirdi. yaklaşık 7-8 tane polis arkadaş vardı. cam filmine ceza yazıcaz dediler. ben de cam filmi yasak değil dedim.onlar yasak dedi, hangi maddeye göre yazacaklarını sordum, 30/1-b dediler, tamam bakıyorum dedim ne yazıyor maddede diye sonra bana pişkince cam filmi yazmaz orda dedi, telefondan o maddeyi açtım okudum, cam filmi yazmıyor dedim. olaylar burdan sonra başladı;o maddeye uydurabilmek için,

aralarından biri, görüşü engelliyor içerisi gözükmüyor dedi, ben de o maddede sürücünün görüşünü diyor dedim, içerinin görünmesi ile ilgili bişi yazmıyor dedim.benim görüşümü engellemiyor dedim ve o arkadaş sustu.

bir diğeri güvenlik sorunu yaratıyor, camlar kırılmıyor kaza anında müdahale edilemiyor dedi, ben de asıl güvenliği arttırıyor dedim. güneşi engelliyor, ayrıca camlar kırılsa bile cam parçalarını tutuyor, zarar vermiyor tıpkı ön cam gibi dedim.

bu cezalar iptal ediliyor, hatta fabrika çıkışlı arabalarda karartılmış cam var onlar nasıl trafikte geziyor dedim,

bu sefer başka biri, onlar ruhsata işli oluyor dedi, ben de biz de var öyle fabrika çıkışlı ama ruhsatta yazmıyor dedim, ayrıca cam filmi ruhsata işli olunca güvenlik zaafiyeti kalkıyor mu dedim, bişi diyemedi.ruhsata işli olunca güvenli, işli olmayınca güvensiz oluyor yani, çok ilginç dedim.

amirleri geldi sonra ve şunu dedi biz burda sadece cam filmine ceza uygulaması yapıyoruz dedi, bu nasıl bişi anlayamadım. kemerim bağlı olmasa, telefonla konuşsam, sis farım açık olsaki açıktı da, ve cam filmi olmasa ceza yemeyecektim yani dedim, bişi diyemedi. yani onlara göre her türlü ihlali yap ama cam filmin olmasın, eğer varsa cezayı yersin. sizin araçlarda da cam filmi var dedim cevap bile vermedi bana.

sonuç olarak bana ısrarla dedikleri şu, biz cezayı yazarız sen ondan sonra ne istersen yap, ister dava aç ister açma ama ben cezayı yazacağım dedi. tamam ben de davayı açıcam dedim zaten avukat akrabam var sorun olmaz dedim, sicil numaran da yazıyor burda dedim. o da aç sen davanı aç aç dedi dalga geçer gibi.

sonuç olarak 166tl cezayı yazdılar, 7 gün içinde söktür, kontrole götürüp trafikten men'i sistemden düşür dedi. yanlış işlem yapıyorsunuz dememe rağmen cezayı yazdılar. abartmıyorum orda en az 7 polis vardı ve hepsi ile tartıştım. ama ceza kağıdında sadece birinin ismi ve sicil numarası var.

sonuç olarak arkadaşlar, bu cam filmine ceza işi tamamen şans işi. bana ceza yazılırken ordan kimbilir kaç araç geçti cam filmli. aracında cam filmi olan arkadaşlar polis çevirmelerinde dikkatli olun. ceza yazdıkları maddeyi kendilerine göre yorumluyorlar ve ben yazarım sonra sen uğraş diyorlar. ayrıca bu aralar çok sivil trafik ekipleri var, ben ilk öce asayiş kontrolü sandım, gbt ye bakar gideriz dedim, meğerse sivil trafik ekibiymiş. aman dikkatli olun.

son olarak da istanbulda bu ceza olayı başına gelen arkadaşlar varsa aramızda, filmleri söktürüp gayrettepeye mi götürmem gerekiyor aracı kontrole?? polis arkadaşlar açıklama gereği duymadılar da.

zaman ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim.

Adamlar ne yapıp edip cezayı kesmişler, bu durumda dava açacakmısınız.

evet açacağım. hatta bu cezayı yiyen bütün arkadaşların da dava açması gerekli bence. insanlar ne uğraşıcam diyip vazgeçiyor, bu vazgeçme olayını ben bile yaptım bikere 55 lira için. o olay da şöyle;

evimizin önündeki sokağa 2 yıldır parkettiğim ve komşularımın da parkettiği yere park etmemden dolayı hatalı park cezası tebligat ile evime geldi. sokak çıkmaz sokak ve geçişi engelleyecek bi durum da yok ortada. park yasağı tabelası da yok,ceza geldiğinde 2 yıldır şimdi 3 yıldır aynı yere benle birlikte herkes park ediyorr. ilk başta hırs yaptım ceza yediğim yere park eden iki üç kişiyi buldum ceza yediler mi diye, hayır cevabı aldım. sonra da 55 lira için uğraşmayayım dedim cezayı ödedim. ama yanlış bi hareket, hakkımızı aramamız lazım. o sebeple bu sefer dava açacağım.

Geçen ay ben ve Uğur (fatafillo) çevirmeye girdik.Daha doğrusu ben soldan sıyrıldım o yakalandı.alkol ..vs baktılar yok.Adamın dediği şu "Arkaya istersen paravan yaptır.Camdan bakınca sürücü gözüküyor ise sorun yok" dedi.Filmler aynı bizim uğurla.aynı yerde yaptırdık.özellikle sordu uğur polise.polisde bunu dedi.Ben anlamıyorum bu iş nasıl yürüyor.Polisinden polisine mi fark ediyor..!?

Geçen ay ben ve Uğur (fatafillo) çevirmeye girdik.Daha doğrusu ben soldan sıyrıldım o yakalandı.alkol ..vs baktılar yok.Adamın dediği şu "Arkaya istersen paravan yaptır.Camdan bakınca sürücü gözüküyor ise sorun yok" dedi.Filmler aynı bizim uğurla.aynı yerde yaptırdık.özellikle sordu uğur polise.polisde bunu dedi.Ben anlamıyorum bu iş nasıl yürüyor.Polisinden polisine mi fark ediyor..!?

Çağrı iyi polis kötü polis mevzusu kardeşim her zaman böyle zaten...

şöyle bir detayı da söyleyeyim aracın ön iki camı ve sağ arka camı tamamen açıktı, önce geç dedi son anda durdurdu, gördüğü tek sol arka camdı.

Kolay gelsin derim,
Avrupa yasaları gereği ki ülkemzi AB ye imza attı yasaktır,mahkeme mutlak AB yasalarını alacaktır...zaten yasa tam oturursa o zaman polis eyvallah diyemiyecektir yani şimdi herkezi değil aklına geleni durdururyor o zaman öyle olmayacaktır.
ancak arka kapı ve arka cam serbesttir o da taktığınız folyo TÜV kağıtlı olup aracınıza işletmeniz gerek.
aynen böyle İzin kağıdı gerek üreten firmanın
d5457_optimuz_05_sott_commonwealth_laminating__coating_inc.jpg

Bakın daha önce yazdığım TÜV konusunu bilen bilir,ve bu hergün daha katı oluyor olacak ben bunu demiştim.artık arabanızının şasesindeki çürükler bile sorun olacaktır.Yani sistem daha ancak oturuyor
örnek;
images

t_rost_1_170.jpg

Ki bunlar bugün geçiyor yarın geçmeyecek işte

O karar henüz kesinleşmedi, bir mahkeme kararının temyiz işlemi bitene kadar da geçerliliği yoktur, o nedenle o olayı baz alarak film serbest dersek tüketicileri yanıltmış oluruz.

Geri