• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

cam filmi ve 130 tl!!!

koyu cam filmi yapıştırmanın pratikde faydası nedir?

Araca film çektirmenin faydaları

Dışardaki öküzlerin arabanın içinde manken görmüş gibi veya aracın içinde cumhurbaşkanı varmış gibi uzun uzun ve tip tip bakamaması , dışardaki kavurucu güneşin sizi ve aracın içindekileri bir nebzede olsa rahatsız etmemesi , klima 4 te veya 3 te çalışacağına içerisi gölgelik olduğu için 1 de çalışması ve bunun yeterli gelmesi , aracınızın içindeki deri aksamların (deri direksiyonun , deri koltukların vs vs) güneşin kavurucu ısısına maruz kalmaması ve aşınmaması

sanırım daha saymama gerek yok filmin faydalarını

Filmin dezavantajı varmıdır dersen ? Evet vardır , nasıl asansöre bindiğinde asansörün merdiven boşluğuna düşmesi 10000000 da 1 ihtimal ise aracınızla takla attığınızda camın dışarı doğru patlamasını 100000 da 1 ihtimal engelleyebilirmiş bu cam filmler

Miş diyorum çünkü bununla ilgili henüz bir kanıtlanmış test yok

Beni hayat boyu hiçbir polis cam filminden dolayı rahatsız bile etmedi cunku hiçbir araca cam filmi çektirmedim. Hatta bir keresinde aldığım 2.el Fiesta'da cam filmi vardı 40-50TL'ye tüm onları söktürdüm, gece soğuğunda polis küfrederek sökmesin diye... Aynı Fiesta'ya park lambası diye mum ışığı gibi ışık veren LED ampul de takmıştı sahibi. Onları da değiştirtmiştim. Onu da ki polis için değil kendim için değiştirdim, yol kenarında durduğumda aracım fark edilsin diye!

Koyu cam filmlerindense hafif 2 numara diye adlandırılan filmlerden cezayiyen hiç görüp duymadım, hem güneşin kavurucu sıcağından korur, hem dışarıdaki barzoların bakışlarını bir nebze engeller, polis de bu hafif karartmaya ceza kesmez. Gri, zeytin yeşili ve mor tonlarında görmüşlüğüm var bu filmlerden, kapkara filmlerden çok daha hoş görünüyor.

Araca film çektirmenin faydaları

Dışardaki öküzlerin arabanın içinde manken görmüş gibi veya aracın içinde cumhurbaşkanı varmış gibi uzun uzun ve tip tip bakamaması , dışardaki kavurucu güneşin sizi ve aracın içindekileri bir nebzede olsa rahatsız etmemesi , klima 4 te veya 3 te çalışacağına içerisi gölgelik olduğu için 1 de çalışması ve bunun yeterli gelmesi , aracınızın içindeki deri aksamların (deri direksiyonun , deri koltukların vs vs) güneşin kavurucu ısısına maruz kalmaması ve aşınmaması

sanırım daha saymama gerek yok filmin faydalarını

Filmin dezavantajı varmıdır dersen ? Evet vardır , nasıl asansöre bindiğinde asansörün merdiven boşluğuna düşmesi 10000000 da 1 ihtimal ise aracınızla takla attığınızda camın dışarı doğru patlamasını 100000 da 1 ihtimal engelleyebilirmiş bu cam filmler

Miş diyorum çünkü bununla ilgili henüz bir kanıtlanmış test yok

Benden önce yazmşsınız,yazacaklarımı çok net ifade etmişsiniz her harfine katılıyorum tebrik ve teşekkür ederim (:

Bilhassa güneş için çok etkili...

gece sıkıntı yaratıyor mu filmler görüş açısından?
ben yaptırmadım ama en çok onu merak etmişimdir :D

Orta veya koyu yaptırırsan evet sıkıntı yaratır ancak en açık filmin hiç bir sıkıntısı olmaz ;)

Özellikle koyu olanlar sıkıntı yaratır, insan güneş gözlüğü takmış gibi oluyor :).

Ben yıllardır tüm araçlarımda koyu film kullandım (güneşe karşı) ve şuan öyle alıştım ki, filmsiz (veya açık filmli) araca bindiğimde çok tuhaf hissediyorum.

Alıştığım için gece beni hiç engellemiyor, çok karanlık yerlerde geri geri park etmeye çalışırken aynaları göremediğim olabiliyor, o durumda da camı indiriyorum. Ama dediğim gibi keyfi değil, güneşe karşı hem kendimi hem de aracın içini korumak için yaptırdım...

Bende bunu merak ederdim, ta ki geçen ay tüm camları simsiyah yapmış artist(!) bi taksici abimizin geri geri çıkarken bizi ezmesine ramak kalmasıyla öğrendim. Bi yeri gördükleri yok yani sürüş güvenliği önemli değil ki zaten artistlik dursun yeter ;)

öncelikle herkese iyi forumlar.

aracımda 5 yıldır (aldığımdan beri) 2 numara llumar camfilmi var.taktırmamın sebebi de güneşin etkisini azaltmak ve trafikteki güvenlik. yarattığı tek sorun gece aracı aydınlatmanın olmadığı yerlerde park etmek ki bunun da çözümü yan camları indirip park etmek. bu 5 yıllık süre içinde kaç defa çevirmeye girdim bilmiyorum. bu çevirmelerin 2sinde cam filmine ceza yazıcaz dediler, yasak olmadığını, yazacakları maddede (30/1-b) cam filmi ile ilgili bir yasak olmadığını, maddeyi yanlış yorumladıklarını ve bu cezaların iptal edildiğini anlatarak ceza yazmalarını engelledim.

size dün yaşadığım olayı kısaca anlatmak istiyorum.

dün akşam saat 9 civarlarında istinyepark önünde sivil trafik ekipleri beni çevirdi. yaklaşık 7-8 tane polis arkadaş vardı. cam filmine ceza yazıcaz dediler. ben de cam filmi yasak değil dedim.onlar yasak dedi, hangi maddeye göre yazacaklarını sordum, 30/1-b dediler, tamam bakıyorum dedim ne yazıyor maddede diye sonra bana pişkince cam filmi yazmaz orda dedi, telefondan o maddeyi açtım okudum, cam filmi yazmıyor dedim. olaylar burdan sonra başladı;o maddeye uydurabilmek için,

aralarından biri, görüşü engelliyor içerisi gözükmüyor dedi, ben de o maddede sürücünün görüşünü diyor dedim, içerinin görünmesi ile ilgili bişi yazmıyor dedim.benim görüşümü engellemiyor dedim ve o arkadaş sustu.

bir diğeri güvenlik sorunu yaratıyor, camlar kırılmıyor kaza anında müdahale edilemiyor dedi, ben de asıl güvenliği arttırıyor dedim. güneşi engelliyor, ayrıca camlar kırılsa bile cam parçalarını tutuyor, zarar vermiyor tıpkı ön cam gibi dedim.

bu cezalar iptal ediliyor, hatta fabrika çıkışlı arabalarda karartılmış cam var onlar nasıl trafikte geziyor dedim,

bu sefer başka biri, onlar ruhsata işli oluyor dedi, ben de biz de var öyle fabrika çıkışlı ama ruhsatta yazmıyor dedim, ayrıca cam filmi ruhsata işli olunca güvenlik zaafiyeti kalkıyor mu dedim, bişi diyemedi.ruhsata işli olunca güvenli, işli olmayınca güvensiz oluyor yani, çok ilginç dedim.

amirleri geldi sonra ve şunu dedi biz burda sadece cam filmine ceza uygulaması yapıyoruz dedi, bu nasıl bişi anlayamadım. kemerim bağlı olmasa, telefonla konuşsam, sis farım açık olsaki açıktı da, ve cam filmi olmasa ceza yemeyecektim yani dedim, bişi diyemedi. yani onlara göre her türlü ihlali yap ama cam filmin olmasın, eğer varsa cezayı yersin. sizin araçlarda da cam filmi var dedim cevap bile vermedi bana.

sonuç olarak bana ısrarla dedikleri şu, biz cezayı yazarız sen ondan sonra ne istersen yap, ister dava aç ister açma ama ben cezayı yazacağım dedi. tamam ben de davayı açıcam dedim zaten avukat akrabam var sorun olmaz dedim, sicil numaran da yazıyor burda dedim. o da aç sen davanı aç aç dedi dalga geçer gibi.

sonuç olarak 166tl cezayı yazdılar, 7 gün içinde söktür, kontrole götürüp trafikten men'i sistemden düşür dedi. yanlış işlem yapıyorsunuz dememe rağmen cezayı yazdılar. abartmıyorum orda en az 7 polis vardı ve hepsi ile tartıştım. ama ceza kağıdında sadece birinin ismi ve sicil numarası var.

sonuç olarak arkadaşlar, bu cam filmine ceza işi tamamen şans işi. bana ceza yazılırken ordan kimbilir kaç araç geçti cam filmli. aracında cam filmi olan arkadaşlar polis çevirmelerinde dikkatli olun. ceza yazdıkları maddeyi kendilerine göre yorumluyorlar ve ben yazarım sonra sen uğraş diyorlar. ayrıca bu aralar çok sivil trafik ekipleri var, ben ilk öce asayiş kontrolü sandım, gbt ye bakar gideriz dedim, meğerse sivil trafik ekibiymiş. aman dikkatli olun.

son olarak da istanbulda bu ceza olayı başına gelen arkadaşlar varsa aramızda, filmleri söktürüp gayrettepeye mi götürmem gerekiyor aracı kontrole?? polis arkadaşlar açıklama gereği duymadılar da.

zaman ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim.

Geri