• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

cam filmi ve 130 tl!!!

armagan_026

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selamlar cümleten bugün bedava ceza yedik
cam filmi cezası 130 lira ama filmden yazamıyorlar iş inada bindi kemerler takılı olduğu halde emniyet kemerinden yazdılar cezayı hemde aracı bağlamaya falan çalıştılar baya mücadele ettim 130 liraya sıyırdım ..o kadar uğraşıp çizilmez film falan çekmiştik kendimiz hem emeklerimiz gitti hemde ceza yedik

cam filminden yazsaydı aracını da bağlaması gerekirdi belki,kemerle kurtardığına dua et geçmiş olsun

1,5 yıldır tam siyah filmlerle istanbul yollarında 30 kere çevirmeye girmişimdir 1 kere olsun filmler hakkında birşey diyen olmadı

dikkatimi çeken şu bu ceza mesajlarını hep istanbul dışındakilerde görüyorum

Bizim burası kayseri pilot bölge bu konularda şu anda filmli araba ne zamandır görmedim çünkü göz actırmıyorlar gecmis olsun yine iyi kurtarmısınız.

selamlar cümleten bugün bedava ceza yedik
cam filmi cezası 130 lira ama filmden yazamıyorlar iş inada bindi kemerler takılı olduğu halde emniyet kemerinden yazdılar cezayı hemde aracı bağlamaya falan çalıştılar baya mücadele ettim 130 liraya sıyırdım ..o kadar uğraşıp çizilmez film falan çekmiştik kendimiz hem emeklerimiz gitti hemde ceza yedik

adamlar yasada acık ve net yazmışlar. Filmli camın cezası var yasak diye. Eğer araca film çekiyorsanız bunu göze almışsınız demektir. Emek alakası yok bu işin yasal olmayan bir şeyi yapıyorsunuz.
Geçmiş olsun aracınız bağlanmamış buna sevindim

Bile bile lades. Herkes yasak olduğunu söylüyor ama gene de inadına film yaptırılıyorsa sonuçlarına katlanmak gerek.

Madde 30 – Araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun durumda
bulundurulması zorunludur.
a) (DeğiĢik : 21/5/1997 - 4262/4 md.) Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar
ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanan sürücüler 1 800 000 lira para
cezası,
b) (DeğiĢik: 21/5/1997 - 4262/4 md.) Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir
kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs aksesuar eşya ve çıkıntıları olan araçları kullananlarla, karayolunu
kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman
veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler ............ lira para cezası,
İle cezalandırılırlar

Trafikte ceza yazılan madde bu arkadaşlar bunun neresinde film yada renk yada filmle ilgili bişey var...

B) madde içine girer görüşü engelleyen...ben trafikte çok görüyorum elinde telefon siyah cam arkasında trafiği göremeyip yola fırlayanı...anlık bakıp fırlayan o siyah camın arkasında görmediğini...avrupada arka yan camlar ve arka cam serbestir kazaya sebebiyetten ön yan camlar kesinlikle yasaktır ve ceza ile kalmaz...

ama filmden yazamıyorlar

Öyle bir yazarlar ki feleğin şaşar , bana dayadılar 162 TL + trafikten men (1 hafta filmi söktürmeniz için geçici izin belgesi verilir size , söktürmez iseniz bir daha ki çevirmeye girmenizde araç bağlanır) , gittim araçtaki tüm filmleri söktürdüm , trafik tescile gidip aracımın menini kaldırttım

Sonra ne mi yaptım ? Sadece arka yan camlara ve bagaj camına film çektirdim bu sefer önlere çektirmedim , şimdilik bir sıkıntı yok dur bakalım ama çevirmeye girmem ben kolay kolay çevirme gördümü yol değiştirir kaçarım

koyu cam filmi yapıştırmanın pratikde faydası nedir?

Geri