Merhaba
Cam düğmelerinin rengini değiştirmek isteyen arkadaşlar için örnek olması için ekliyorum.
NOT: "Bu işlemler sırasında çalışma alanınız dar lehim yaparken bile havyayı farketmeden düğmeye değdirirseniz düğmeye zarar verebilirsiniz.
Yenisi 80-TL civarı. ona göre dikkatli çalışın."
Bu işleme başlamadan önce gidip tercihinize göre 3mm mavi yada kırmızı şeffaf led alıyoruz. Ben diğerleri kırmızı olduğu için kırmızı yaptım
Öncelikle sarı yanan cam dügmemizin tırnagını boşandırarak yerinden alıyoruz.
Düğmemizin üst düğmesini açıp sarı Led i görüyoruz.
Daha sonra sarı LED in - ucunun bağlı olduğu direnç ucunu havya ile boşandırıyoruz.
Diğer presli + ucu ise sag sol yaparak kırıyoruz.
Sarı Ledi söküp yerine takacağımız Ledin bacaklarını sarı ledin bacak uzunluklarına göre ayarlıyoruz.
Daha sonra bacaklarını ayarladığımız LED i yerine oturtup direnç ucunu lehimliyoruz.
Ledin - ucunu dirence lehimledikten sonra normalde puntalı olan + ucunu resimdeki boş yuvadan alt tarafa çıkarıyoruz.
Altan çıkan + ucu yatırarak altaki işaretli yere lehimliyoruz.
Evet düğme ile işimiz bitti ön tuş takımını geri yerine takıyoruz.
Ve son olarak düğmeyi yerine takıyoruz ve kontrol ediyoruz.
Hayırlı Olsun..
Cam düğmelerinin rengini değiştirmek isteyen arkadaşlar için örnek olması için ekliyorum.
NOT: "Bu işlemler sırasında çalışma alanınız dar lehim yaparken bile havyayı farketmeden düğmeye değdirirseniz düğmeye zarar verebilirsiniz.
Yenisi 80-TL civarı. ona göre dikkatli çalışın."
Bu işleme başlamadan önce gidip tercihinize göre 3mm mavi yada kırmızı şeffaf led alıyoruz. Ben diğerleri kırmızı olduğu için kırmızı yaptım
Öncelikle sarı yanan cam dügmemizin tırnagını boşandırarak yerinden alıyoruz.

Düğmemizin üst düğmesini açıp sarı Led i görüyoruz.

Daha sonra sarı LED in - ucunun bağlı olduğu direnç ucunu havya ile boşandırıyoruz.
Diğer presli + ucu ise sag sol yaparak kırıyoruz.

Sarı Ledi söküp yerine takacağımız Ledin bacaklarını sarı ledin bacak uzunluklarına göre ayarlıyoruz.

Daha sonra bacaklarını ayarladığımız LED i yerine oturtup direnç ucunu lehimliyoruz.

Ledin - ucunu dirence lehimledikten sonra normalde puntalı olan + ucunu resimdeki boş yuvadan alt tarafa çıkarıyoruz.

Altan çıkan + ucu yatırarak altaki işaretli yere lehimliyoruz.

Evet düğme ile işimiz bitti ön tuş takımını geri yerine takıyoruz.

Ve son olarak düğmeyi yerine takıyoruz ve kontrol ediyoruz.

Hayırlı Olsun..