çalıştırırken ciyuftttt diye bir ses

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bciplak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bciplak

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
vectra cd aracım var. İlk çalıştırdığımda debriyaja basılı iken ciyufttt diye ses geliyor. Debriyaja basmadan çalıştırınca bu ses gelmiyor. Bilgi olan arkadaşlar varmı ? Tşk...

İkisi arasındaki fark debriyaja basarak çalıştırdığında debriyaj bilyası devrede oluyor sesin bilyadan gelmesi muhtemel normalde vites geçişlerinde böyle bir ses varmı? aracının baskı balata durumu ne vites geçişleri nasıl ?

viteslerde sorun yok. bu akşam servise götürecem bakalım. belkide marş dinamosundandır sanıyorum ama o zamanda böyle bir ses değilde zızzttt diye bir ses gelmesi lazımdı.

Sadece çalıştırırken ses geliyorsa bence de marş motoru ile ilgili bir sorun.Marş motorunun içindeki dişlilerdeki yağ kalitesinde değişiklik oluyor zamanla, motor içine kömür ve diğer tozlar girince dişlilerin arasındaki yağ bozuluyor. ( Bu sorunu da yaşadım. rekora gidiyorum da)

Bu ses geldiğinde marş motoru motoru çevirmiyormu tekrar marşa basman gerekiyormu o zaman marş motoru kaçırıyordur ama bunun debriyaja basarak yada basmadan çalıştırmanla pek alakası olmaz sanırım.

MarŞ Motorunda Sorun Yok. Çevİrİyor Yanİ

abi bence sen önce bi marş dinamosunun volanı çeviren dişlilerine bi baktır o sorun ordan olabilir bizim eski arabamızdada böyle bi sorun vardı dişli iyice aşınmıştı ama debriyaja basınca ses geliyo bamayınca ses geelmiyo olayaına bişe diyemem

Abi ozaman bir servise götür debriyaj olayı olmasa kesin marş motoru diyecem ama motoru çevirdiğine göre debriyaj bilyası gibi geliyor bana.

Bencede debriyaj bilyası daha mantıklı geliyor.

hepinize tşk.ler. marş dinamosunda imiş problem. bakımı yapıldı sorun halloldu.

Geri