Çakmak Çalışmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muebbet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

muebbet

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Selamlar çakmağı ısıtmak için bastrdığımda atmıyor kendim çekiyorum çıkıyor ama buz gibi neden olabilir?

sigortası atmış olabilir muhtemelen cakmak arızalıdır o da sigortaı yakıyordur

bence en basıtı sıgortasına baktırın. araç şarjı vs kullanıyorsanız attırabılıyorlar.

bence en basıtı sıgortasına baktırın. araç şarjı vs kullanıyorsanız attırabılıyorlar.

navigasyon şarjı kullanıyorum dedinz gibi olabilir.

ustama gittim bi baktı falan çakmağın ağzını temizledi gene atmadı ısınmadıda çakmak bozulmş dedi navigasyonun şarj kitini çalıştırıyordu çakmağı değiştiricem artık

çakmağın kendi nasıl bozuluyor? kopuyo da direnç mi oluşturmuyor?
benimki de aynı durumda da

çakmağın kendi nasıl bozuluyor? kopuyo da direnç mi oluşturmuyor?
benimki de aynı durumda da

valla bende bi mantık yürütemedm navigasyonun şarj kiti telefonun şarj kiti aslanalr gibi çalışıyor ama çakmak atmıyor garibi ısıtmıyorda ısıtsa sorun yoktu çeker kullanırdım.. servise sordum orjinali sadece o tıpa gibi şey 72 TL yan sanayisi 30 tl dedi hööh ya.. belkide iletken yeri zamanla oksitlenme gibi birşeyle zarar görüp kopmuşmudur kopuncada tümü ısınmıyor olabilir böylece atmıyorda olabilir bir mantık ama :S:eek:

Benim çakmak da ısınıyor fakat sürekli basılı tutmak gerekiyor. Basınca ısınana kadar kilitlenme durumu yok. Basılı tutup 10'a kadar falan sayıyorum. Sonra çekip kullanıyorum.

valla bende bi mantık yürütemedm navigasyonun şarj kiti telefonun şarj kiti aslanalr gibi çalışıyor ama çakmak atmıyor garibi ısıtmıyorda ısıtsa sorun yoktu çeker kullanırdım.. servise sordum orjinali sadece o tıpa gibi şey 72 TL yan sanayisi 30 tl dedi hööh ya.. belkide iletken yeri zamanla oksitlenme gibi birşeyle zarar görüp kopmuşmudur kopuncada tümü ısınmıyor olabilir böylece atmıyorda olabilir bir mantık ama :S:eek:

Yenisini almadan evvel yedek parçacıları bir dolaş, bazı çakmakların sadece rezistans kısımları değişebiliyor.

Benim çakmak da ısınıyor fakat sürekli basılı tutmak gerekiyor. Basınca ısınana kadar kilitlenme durumu yok. Basılı tutup 10'a kadar falan sayıyorum. Sonra çekip kullanıyorum.
Kontak kapalıyken çakmağın iç kısmındaki ayakları yeniden ayarlarsanız durum düzelir. Çakmak yuvasına, çakmaktan daha kalın (telefon şarj cihazı, soğutucu gibi) bir alet başlığı takıldığında bu sorunla karşılaşılıyor. Bu sorundan kurtulmak için aracın çakmak yuvasına uyan bir uzatıcı almak faydalı oluyor.

Geri