cakmagin kontaksiz calismasi mumkunmu

corsa1.012v

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selam arkadaslar benim arabada cakmak kontakla calisiyor, orda mp3 muzik dilendigim icin araba sonuken hep kontagi acik birakmam lazim, acaba kontaksiz calismasi mumkunmu nasil bir baglanti yapmamiz lazim, ilginize tesekurler...

aküden direk kablo çekersen olur.

ben şöyle bişey yaptım
önce iç aydınlatma lambasını söküyoruz
arkasından içeride hiçbiyere bağlı olmayan 3 kablolu bir sokete rastlıyoruz
her arabada varmı bilmem
grnt025xv9.jpg

3 uçtan 2 si direk 12 v veriyo 1 tanesinin devresi iç aydınlatma ampulünden dolaşıyo bunu kullanmıyoruz tabiki
dsc00101qb9.jpg

ardından ufak bi delik açıp sigortalı bir adaptör jakını monte ediyoruz
dsc00102ea6.jpg

işte size 12v araba çalışsada çalışmasada enerji var
ben buraya lcd tv bağlıyoruım
bu arada eski kullandığımız broadwayde çakmaktan sürekli elektrik gelmesini bi oto elektrikçisi ayarlamıştı ama nası yaptı bilmiyorum
kolay gelsin

Son düzenleme:
sagol

pek anlamam ama bir oneri labilir
aracın teybi kontak kapalı iken de calışıyor degil mi bu da demek oluyor ki bunun enerji beslemesi devamlı aktif o bolge cakmak soketine de yakın olduguna gore belki bir paralel baglantı cekilebilir hem boyle olunca kontagı kapatıp anahtarı cekince devre kesilmesi cihazı acık unutmanı da engeller anahtar takılı kaldıgı surece calışır devamlı cihazın bir de bu araclarda enerji beslemesini 30 dk sonra kesen bir sistem var ki bu da kontak anahtarı uzerindeyken devre dışı olur herhalde yani bu da cıhazı acık unutup gitmeni engelleyen bir guvenlık daha olur ayrıyeten marsa basarken elektrik beslemesini kesiyor galiba yeni araclar farları acıp calıştırsan bile farlar sonup tekrar yanıyor ya... ( benim aracta kontak anahtarını cekince teyp kapanıyor ama tekrar acabiliyorsun kapalı konum kontakta bile olsa)

yardiminiz icin tesekurler arkadaslar

Yeni astralarda kontak anahtarı olmadan da çakmak çalışıyor.

selam arkadaslar benim arabada cakmak kontakla calisiyor, orda mp3 muzik dilendigim icin araba sonuken hep kontagi acik birakmam lazim, acaba kontaksiz calismasi mumkunmu nasil bir baglanti yapmamiz lazim, ilginize tesekurler...

senin dediğin zor bişe değill hatta çok kaloy ama aracın tesisatını kontrol etmek lazım.. sürekli 12v gerilim bulunduran tesisatı blulur ordan alırsın... şimdi kafadan bişe diyemem... bakmam lazım...

Geri