C180 Beklentilerimin altında çıktı :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fætih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Abi senin kalp gözün açılmış, hiç demediğim şeyler çıkarmışsın yazımdan :D Sadece Mercedes'in de Opel kadar alman olduğunu söylüyorum, motoru geçtim firma bazında Amerikan firması artık mercedes, Kianın kaliteli olduğunu falan hiç ima etmedim, otomotiv üzerine yüksek lisans yapan hocalarımız kia ve hyundai önermiyorlar, hepsi toyota audi ford gibi araçlar kullanıyor :D
Vurgu noktam Kedi gözü diye tabir edilen E serisi ile klasikleşen mercedes kültürü sona erdi. Bende de marka saplantısı yok, eski mercedeslerin hayranıyımdır :) Mercedesi kötülemiyorum yani, her türlü tartışmaya açığım ben.

Tartışmalik bir şey yok , eski yeni fark etmez , isteyen acar yeni S klas a bakar , Mercedes Mercedes değil diyene cevap yine Mercedes ten geliyor zaten . Bende aksine hem eskisine hem yenisine hayranım , ama gücümüz yetmiyor yenilerine ayrı bir şey , gün geldiginde bakarsın güzel bir tane düşerse Grey market girişli söyle full ve Almanya paketli o zaman anlatırım herkese Mercedes Mercedes mı değil mı :D

Bu arada yazının sadece ilk paragrafı sana cevaben yazıldı , gerisi genel değelendirne :)

Arkadaşlar, Mercedes'in son modellerini görünüm olarak Kia ve Hyundai ile ilkkarşılaştıran benim Ancak o karşılaştırmayı kalite olarak değil, daha çok görünüm olarak, Hyundai Sonata ve Kia'nın bir geniş kasa versiyonu vardı, onlara benzediği için yaptım.

Mercedes Amerikan firmaları tarafından satın alındı/alınmadı, Mercedes'in mühendisleri başka firmalar gitti/gitmedi, vs. onların hiçbirisini bilmem ancak sebebe değil sonuca bakarak, Mercedes'in son modellerindeki görüntüsü üzerine yorumum sadece.

Dediğim gibi Mercedes hayatımda hiç kullanmadım. Kullandığımı hayal ettim ama kullanamadım! BMW kullandığımı hiç hayal etmedim. Audi hayal etmedim ama Mercedes hayal ettim. Cunku hayatımda 2 kez Mercedes'e bindim her ikisi de herşeyiyle aklımda.

Yani benim durup dururken Mercedes'le ilgili kötü yorum yapıyorsam muhakkak bir sebebi olması lazım. Dış görüntü önemlidir. Araca bindiğimizde görüntüsü ile görüyorlar bizi. Estetik ve göz okşayıcı , ve Mercedes ise diğer otomobillerden farklı ve özel görüntü olmasını beklerim, otomobil sever olarak. Mercedes 2004 civarında çizgilerini biraz deiştirmiş, modern hatlara sahip araçlar çıkarmaya başlamıştı. 2005-07 arasındaki CLK ve CLS serileri o şekilde değişikti , yan camlar çok kısaydı ve yan orta panel yukarı bakan bir yay şeklinde tasarımlanmıştı. Oldukça değişikti ama baktığımızda "olmuş" diyordum. Şimdiki modellerde de yine çeşitli değişiklikler yapmışlar fakat bu sefer "olmamış" izlenimim oldu, durum bundan ibaret.

Şu aşağıdaki Mercedes'e bakın bir... Sadece görüntüsü yetiyor. Hiçbir araçta göremediğimiz özellikte bir tarz. Verceğiniz 100bin TL'ye değecek şekilde... Tüm bu değerlendirmeler zevk meselesi.

quswp.png

Tartışmalik bir şey yok , eski yeni fark etmez , isteyen acar yeni S klas a bakar , Mercedes Mercedes değil diyene cevap yine Mercedes ten geliyor zaten . Bende aksine hem eskisine hem yenisine hayranım , ama gücümüz yetmiyor yenilerine ayrı bir şey , gün geldiginde bakarsın güzel bir tane düşerse Grey market girişli söyle full ve Almanya paketli o zaman anlatırım herkese Mercedes Mercedes mı değil mı :D

Bu arada yazının sadece ilk paragrafı sana cevaben yazıldı , gerisi genel değelendirne :)

Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi TOFAŞ ! :D
Şaka bi yana SL65 AMG sahibi olmayı ben de isterim, arabayı satsam ancak temiz olarak 200E alabilirim. Bkz. Şekil A :rakir:

719468241832952381.jpg

Mercedes-SL-Inden-Design-4612.JPG

2004 Mercedes Benz SLR McLaren. Olay budur.
qv4sp.png

qv4zb.png

En sevdiğim eski kasalardan biri... 500 SEC

mercedes_500_SEC.JPG

Düşünün; daha 1980lerde adamlar ne arabalar yapmış...Şimdi ise mercedes CLA serisinden söz bile etmiyoruz :cool: böyle bir araba yapan bir firma bırakın güç kaybetmeyi olsa olsa ancak tahtını pekiştirmiş olur..

siz şaka yapıyorsunuz galiba. evo2 üstüne varmı acaba

MB_190E_2.5_Evolution_2_3.jpg

190Evo2_1.jpg

sahibindende 1988 model 230ce vardı bir tane tek kapı lacivert sarı bbs jantlarla beraber mükemmel duruyordu. sahibi kaldırmış ilanı :(

motor hacimleri konusundada yapacak birşey yok. türkiye gibi saçma sapan vergi alan ülkeler yüzünden yapıyorlar. kullandığım modeli 1.8 motor ve araç öyle seri bir şekilde kalkıyorduki kompressorun yardımıyla araba olduğu yerde kıç atıyor düşünün. motor konusunda bence sorun yok ama kalite anlamında harbi düşüş var... astra g almadan önce bizde l300 vardı mitsubishi pazarda adamın biri ya e200 yada 200e ile takas teklifinde bulunmuştu. arabanın içinde oturduğumda dokunduğum her yerinden kalite akıyordu arabanın resmen. düşünün kaç senelik arabada aldığım zevk ve kalite hissi 2011 model bir mercedes'te yoktu. ben bundan bahsediyorum. bir laf varya mercedeste alfabe e'den sonra başlar diye harbiden öyle sanırım...

Kullandığın modeli 1.6 motor olmasın:)

Geri