buzlu yolda abs tekeri kilitlermi

lastiklerinizden kaynaklanıyor. ayrıca buzda 4 teker aynı anda kayıyorsa aracınızdan bir şey yapmasını beklemeyin. Yine lastiklerin yanlışlığındandır. Buzda lastikleriniz çivili veya zincirli olmak zorunda...

Buz normal yol şartlarından çok ayrı olduğu için bu durumu normal görmek gerekiyor.Buzlu yolda kar lastiği ile olursa ABS'den daha iyi verim alırsınız.Yaşadığınız durum şartlara göre anormal değil. =)

abs nin kelime anlamına aykurı bi durum değil mi

ABS = Anti-lock Braking System :)

örnek

Sadece buzlu değil ,ıslak zeminde de bende yapıyor.Şimdi alıştım.İsteğimle böyle bir yere gireceksem pedal altında 2 adet yumurta var gibi basıyorum.Dangırdanaklamadan (izmir deyimi) :maden:gidiyor.İstem dışı girmişsem gaza çok yüklenmiyorum,yoksa saçmalıyor.4 mevsim lastik böyle.

anladığım kadarıyla markadan markayada değişiyor. honda ile denediğimde buz üstünde o da biyerden sonra kitliyodu. citroen hiçbişekilde kitlemiyodu. 2001 astra kullanmıştım o da kitlemedi. bu arada araçların hepsinde kar lastiği vardı. lastiklerin yere tutunması az olunca abs aracın durduğunu algılıyor sanırsam.

Arkadaşlar hızınız 10 km'nin altına düştüğünde 4 tekerde kitleniyorsa ABS beyni aracın durduğunu zannederek sistemi çalıştırmaz.

abs nin kelime anlamına aykurı bi durum değil mi

ABS = Anti-lock Braking System :)
haklısın ama unutmaylım ki araçlardaki tüm elektromekanik sistemler koşulların tamamı uygunsa doğru çalışır. Bakımsız araçların az yakmasını beklemek de böyle birşey. ben forumda kar deneyimimi paylaşmıştım. Easytronic+esp+uygun lastik kombinasyonu ile karla kaplı rampayı (kimse çıkamamıştı henüz) tıkır tıkır çıkmıştım. en son sisteme de sahip olsanız lastikler kötü ise araç ne kadar uğraşsa da kayar. Bence normal bir durum...

Ben geçen şöyle bir test yaptım karlı bayır aşşağı bir yolda 40km kadar bir hızla ani fren yaptım durmadı ama kaymadıda sağa sola manevra yaptım yapıyor takır takır takır vurdu en son durmaya yakın arkadaşın dediği gibi sanırım 10km hızın altına düştüğünde zaten araba durdu ama takırtıda kesildi abs kapattı sanırım.

Geri