Buyrun hangı motor yagı ??(castrol vs mobıl)

inspiration

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkdaslar motor yaglarını ıncelerken castrol un sıtesınde arabanın yası modelı markasına gore hangı yagı kullanmak gerektıgını gosteren bır sıstem yapmıslar aynısına mobıl de de baktım fakat orada OPEL yoktu bıle...
Neyse sorum su olacak opel corsa nın cesılerı var lıstede lınkten bakınız
http://www.castrol.com/castrol/genericsection.do?categoryId=73020000&contentId=6007217
benım corsa 2004 1.4 twınport um var ama onun da cesıtı varmıs 1.4 16v (Z14 XV 66 kw -srı ve de 1.4 twınport SXI Z14XEP 66KW Neyse ıkısınde de ortak bır yag cıkıyor CASTROL EDGE OW 30 1.4 16 v de ıse hem edge hemde MAGNETEG 10 40 CIKIYOR
1ncı sorum bu sxı ıle z14exp ne oluyor ?
servısı olan yada calısısan ya da tecrubelı olan abılerımız castrole edge 0W 30 u HIC Duymamısıtm nedır yorumunuz (hanı genelde hep 10 40 kullanılır,bahsedılır yaa )
Bu kadar detaya gerek yok bılıyorum ama merak .....fazla bılgı goz cıkarmaz :o

Son düzenleme:
yağ için bişe diyemem de opelde kimi motorlar x kodu ile kimi motorlar Z kodu ile üretirirmi,ş.Z14xe... diye giden rakam şase nosu olup motor -üreti yeri gibi bilgiler içerirr

mobil

Normal yağ
Doğal olarak elde edilen ve içinde katkı maddesi içermeyen yağlar. Ucuz ve koruması daha azdır
Sentetik yağ
Özel kimyasal karışımlarla elde edilmiş yağlar. Pahalı ve aynı zamanda koruyucu özelliği olan yağlardır
Yarı sentetik yağ
İkisinin karışımıyla elde edilmiş yağlar ve makul fiyatlardadır
Diğer ölçülere gelince 20W/50, 10/40 gibi, bunlarda otomobilin kullanıldığı ortamın hava sıcaklığına göre sınıflandırılır. Mesela 20W/50 -10 ile 25 derece aralığında kullanılması gerekirken 10/40 için bu değerler -20 ile 35 derece aralığıdır.
Bu durumda eğer parana kıyacaksan Sentetik yağ, yok abi idare ederiz dersen mineral yağ koyacan...

mobil yağdan şaşma 10/40 mükemmel bence

Castrolun üstüne yok.

Orjinalden şaşma Her Zaman Gm Koydur...

ELF Multigrade 10/40
Asla eksilmeyen yağ!
Bir dene asla vazgeçemezsin...:)

arkadasim valla gonlunden hangi yag geciyorsa onu koy derim,,markadan ziyade bir onceki yagin numarasina uygun koy bence.Kendim Castrol GTX i daha bugun koydum arabama,memnunum simdilik....

Geri