Bulunumayan arıza

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan efe55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

efe55

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selamlar 2004 model Vectra 2.0 DTI aracım var, seyir halindeyken araca gaz verdiğimde sağ ön kısımdan gazın artışına göre serileşen ya da gaz azalışına göre yavaşlayan anormal bir çıt çıt sesi gelmeye başladı hemen sanayiye koştum ustam krank kasnağı dedi değiştik ses kesilmedi, aracı opel servisine götürdüm 1 hafta içinde deneme yanılma yöntemiyle uğraştılar fakat ses yine kesilmedi serviste yatakları değiştiler yatakları sökünce ana yatakların ortada olanının deforme olduğunu gördüler ve yağ içinde pıhtılaşma tespit ettiler ana ve kol yatakları değiştirdiler fakat ses yine kesilmedi triger set değişirse kesilir dediler değişildi ses yine kesilmedi zinciri böyle bir arıza ile karşılaşan varsa yardımlarını bekliyorum zira ustalar motor açılacak diyolar ne olduğunu anlayamadıkları bir arıza için motor yaptırmak pek aklıma yatmıyo doğrusu:(

Motor çalışırken yanında dinledin mi o sesi? yani kaputu açıp? ses kaydı olursa dah net bilgi olur

motor takozlarını kontrol ettir

aynı ses bendede vardı çıt çıt sesi takip ettim sağ ön tekerin balataların ordan gelıormuş ses sende bi sesin gidişine kulak ver.

Kaput açıkkend e dinledik 2 si opel servisi 3 ustaya götürdüm 3 üde motor inmesi gerektiğini söyledi, zira balatalar, krank kasnağı, triger seti hatta yataklar bile değişti yine ses kesmedi gaza yüklenince seri şekilde artıp gazı bırakınca aynı şekilde azalan bir ses bir sopayla biyere vurunca çıkan sese benzer bi ses

Subap, iticiler olabilir mi acaba?

Arıza bulundu

Arıza sebebini motor inince anlaşıldı krank mili çatlamış, epey bir masrafla halledildi ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.

Geri