Buji Kablosunda Atlamalar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Nadir abi seni çok iyi anlıyorum. Arkadaşlar kızmasın ama arabamı elimden çıkarayım bir daha opelin yanından geçmem. 10 Yıl şahin kullandım, 10 yılda sanayiye belki 10 defa gitmişimdir. 1 yıldır vectra kullanıyorum sayısını unuttum sanayiye kaç defa gittiğimin. İlk 6 ay hiç sıkıntı çıkarmadı sonra bir başladı... şuan aracı benzinde kullanıyorum lpg enjektörlerinin 1 i bozulmuş lpg de çalışmıyor. Lpg sisteminin iyi bir elden geçmesi lazım. Masraf ne çıkar bilmiyorum ama baya çıkacak gibi. Geçen hafta buji ve buji kablolarını değiştirdim. Mekanik aksamı inanılmaz sağlambir araba fakat motor sorunu elektrik sorunu hiç bitmiyor.

Nadir bey kullandığınız normal elektrik bantlarıyla olacak iş değil, o bantlar alçak gerilim için. Linkini verdiğim ürünü deneyin. Bujinin ateşleme gerilimi 20000 volt civarında. Bu ürün ise 69000 volta kadar dayanıklı. @ndipi
http://www.karakoydepo.com/3M-SCOTCH-23-YARI-ILETKEN-ERIYEN-BANT-19x915-mt,PR-1632.html

Eyvallah bundan var bende denedim ama ısıya dayanamıyor. Belli bir süre sonra resmen hamur gibi olup kavrulmakta. İşin özü bu ürün de çözüm olmadı :(

4.sayfadaki resimlerde delinen yerlere baktım.Benim anlamadığım o kısımlarında ısıya dayanıklı silikon olması lazım ama resimde gözüken sert plastik yada silikon olmayan naylon gibi sanki.Her nekadar ekzoz manifoldunun üstündede olsa o sıcaklığa dayanması lazım iyi kalite kablonun.Satılan kabloların çoğu dandik Selim abinin bahsettiği beru marka yada benzer kalitede birşey bulunabilse birdaha sorun olmaz gibi

4.sayfadaki resimlerde delinen yerlere baktım.Benim anlamadığım o kısımlarında ısıya dayanıklı silikon olması lazım ama resimde gözüken sert plastik yada silikon olmayan naylon gibi sanki.Her nekadar ekzoz manifoldunun üstündede olsa o sıcaklığa dayanması lazım iyi kalite kablonun.Satılan kabloların çoğu dandik Selim abinin bahsettiği beru marka yada benzer kalitede birşey bulunabilse birdaha sorun olmaz gibi

Kardeşim sorma en kaliteyi almak isterim ama piyasa da yok. Gezmediğim yer kalmadı. Aslında o patlayan yerler silikon ama sanırım dandik bir malzeme işin garibi en çok dayanan o patlayan oldu. Diğerleri sadece 1000 km dahi görmeden pert oldu. Bazı yerlerde lpg araçlar da 20 000 km de değişim olması gerek diyor ama sağ olsun daha hiç 5000 km görmedim ki 20 000 km göreyim :D

Geri