Buji Kablosunda Atlamalar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1r78NY.jpg

Ekli dosyalar

• 1r78NY.webp
    1r78NY.webp
    63.8 KB · Görüntüleme: 6

Eyvallah abim adamlar fiyat vermemiş ama yarın bu adamları bir arayım bakalım. Öyle tek tek satacak tipler değil sanırım bunlar toptan satan tiplerden olsa gerek. Fiyat filan yazmamışlar anladığım kadarı ile.

zYy6Jg.jpg
[/url][/IMG]

Yarın bir iletişime geçeyim bakalım ne diyecekler?

Üşenmedim burada okuduklarımla gaza geldim doğru daireye gittim ve kafama göre bir izelasyon yapmaya çalıştım ne kadar verimli olacak? Bilmiyorum. Şu sıcak soğuk boruların dışına sarılan klima işinde kullanılan banttan vardı içi elyaf olandan ondan 1.5 metre boyunca bant inceliğinde kestim. Ne kadar ısıya dayanaklı diye bir deneme yaptım bu bant ı kuşun kaleme sardım ve çakmak ile iyicene bir yaktım biraz duman filan çıktı :D ama sonra bantı söktüm ve kaleme baktım yanma olmamış idi. Gaza geldim doğru daireye gittim. İlk önce kestim şeritler...

attachment.php

Sonra buji kablosunu bir sıra normal elektrik bantı ile sardım...

attachment.php

Sonra bantın üzerine şerit şeklinde kestim klima için kullanılan ürünü sardım...

attachment.php

Bu işlemden sonra tekrar bir sıra daha normal elektrik bandı ile sardım...

attachment.php

Sonra bu işlemi diğer buji kabloları içinde yaptım...

attachment.php

Ekli dosyalar

• unnamed (1).webp
    unnamed (1).webp
    43.8 KB · Görüntüleme: 36
  • unnamed (2).webp
    unnamed (2).webp
    20.1 KB · Görüntüleme: 36
  • unnamed (3).webp
    unnamed (3).webp
    20.8 KB · Görüntüleme: 36
  • unnamed.webp
    unnamed.webp
    32 KB · Görüntüleme: 36
  • unnamed (4).webp
    unnamed (4).webp
    47.1 KB · Görüntüleme: 36
Ama arkadaşlar bunca zaman aracım da olan tam dört takım buji kablosu olmuş düşünün artık dört takım hiç birini atamadım çünkü ipsiz sapsız bir yerde elektrik atlaması oluyor ve sonra yolda kalıyorum bunların içinden sağlam olanları seçip en azından Ankara'ya kadar geliyorum :D

Buda çorba olan kablo yumağı... [MENTION=12186]smihci[/MENTION]

attachment.php

Ekli dosyalar

• unnamed (5).webp
    unnamed (5).webp
    23.8 KB · Görüntüleme: 36
Teflon bant iyide elektrik bandının ısı dayanımı pek iyi değildir. Bir ara şu linkini verdiğim silikondan alıp kablonun çevresini onunla kaplayabilirsin. Hatta teflon bantı sar üstüne onu uygula..:)

Teflon bant iyide elektrik bandının ısı dayanımı pek iyi değildir. Bir ara şu linkini verdiğim silikondan alıp kablonun çevresini onunla kaplayabilirsin. Hatta teflon bantı sar üstüne onu uygula..:)

Onu gördüm aynından alacağım. Her yolu deneyeceğim. Ama şu içi ipli olan şey baya dayanıklı idi. Çakmak ile uzunca bir süre yakmama karşın sarılı olduğu kalem yanmadı. Bakalım ne kadar gidecek? Ama harbiden bu arabaya harcadım paralar bu arabaya zehir zıkkım olsun. Bir araba parası harcadım ama her konta açtığım da hadi bakalım şimdi nerede kalacak beklentisi içindeyim. O kadar psikolojimi bozdu. :mad:

Geri