Bu soruyu bir saat içinde yapan beri gelsin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ilkerbey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ilkerbey

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
[FONT=&quot]“Öncelikle verilen harfleri İnceleyiniz (e,l,a,t,i,n,o,r,m,u, k,ı,y,s). Her birinde 5’er cümle bulunan metin tabloları oluşturunuz. Toplam 4 metin tablosu oluşturunuz. Yazdığınız her metne bir başlık bulunuz. Kurduğunuz cümlelerin arasında anlam bakımından bütünlük olmasına dikkat ediniz. Yazdığınız metni görsellerle (resim) destekleyiniz. Göreve uygun bir kapak hazırlayınız.”[/FONT]

[FONT=&quot]Sakın bu soruyu yapamam demeyin ilkokul 1. sınıf öğrencisi bile yapıyormuş bu soruyu (Milli Eğitim Bakanlığı öyle diyor) .Düşünün okuma yazmayı daha yeni öğrenmeye çalışan çocukların yapması için verilen performans ödevi bu.Eğitim sistemimiz nerelerde siz düşünün artık.
[/FONT]

bizim ufaklık okula başlamadan ders çalışmaya başlasam fena olmaz desenize...

ben soruyu bile anlamadım ya boşa yüksek lisans yapmışız walla....

[FONT=&quot]“Öncelikle verilen harfleri İnceleyiniz (e,l,a,t,i,n,o,r,m,u, k,ı,y,s). Her birinde 5’er cümle bulunan metin tabloları oluşturunuz. Toplam 4 metin tablosu oluşturunuz. Yazdığınız her metne bir başlık bulunuz. Kurduğunuz cümlelerin arasında anlam bakımından bütünlük olmasına dikkat ediniz. Yazdığınız metni görsellerle (resim) destekleyiniz. Göreve uygun bir kapak hazırlayınız.”[/FONT]

[FONT=&quot]Sakın bu soruyu yapamam demeyin ilkokul 1. sınıf öğrencisi bile yapıyormuş bu soruyu (Milli Eğitim Bakanlığı öyle diyor) .Düşünün okuma yazmayı daha yeni öğrenmeye çalışan çocukların yapması için verilen performans ödevi bu.Eğitim sistemimiz nerelerde siz düşünün artık.
[/FONT]

Arkadaşlar bu ödevleri nereden buluyorsunuz bilmiyorum ama belki de işgüzar bir öğretmenin gazabına uğrayan yakınınız vardır. Bu ödevi değil öğrenciye altına not yazsanız velilerle beraber yapacaksınız diye başarı oranı yine de %20 yi geçemez.

Sorunda burda zaten ödevi öğrenciyemi veriyorlar yoksa veliyemi.Kendilerine sorulduğunda öğrenciye verilen ödev olduğunu ve verilen bütün öğrencilerinde yaptığını iddia ediyorlar. Ben uğraştım yapamadım bu ödevi.Acaba bendemi bi sorun var.:))))

Arkadaşlar bu ödevleri nereden buluyorsunuz bilmiyorum ama belki de işgüzar bir öğretmenin gazabına uğrayan yakınınız vardır. Bu ödevi değil öğrenciye altına not yazsanız velilerle beraber yapacaksınız diye başarı oranı yine de %20 yi geçemez.

Bu ödev Ankara'daki Şehit Bülent Göçer İlköğretim Okulunda 1. sınıf öğrecilerine verilen performans ödevi[FONT=&quot][/FONT].Bakan Nimet Çubukçu'da ödevin verildiğini ve hatta bütün öğrenciler tarafından yapıldığını doğruluyor.

Bu ödev Ankara'daki Şehit Bülent Göçer İlköğretim Okulunda 1. sınıf öğrecilerine verilen performans ödevi.Bakan Nimet Çubukçu'da ödevin verildiğini ve hatta bütün öğrenciler tarafından yapıldığını doğruluyor.

O zaman o birinci sınıf öğrencilerini alınlarından öpmek lazım. 6 yıldır bu meslekteyim 3 defa 1.sınıf okuttum böyle soru sormayı bırak düşünmedim bile. Gerçi biz köylerde çalıştığımızdan beklenti seviyemiz tartışılır. Şu an 3.Sınıf okutuyorum dün bir öğrencimin velisi geldi. Çocuk geçen sene 3.Sınıfta kalmış bu sene 3 e tekrar ediyorve 3.sınıfın başında yani bu sene başında okuma yazma bilmiyordu.(Şu an okumayı biliyor ama benim kafadan 10-20 tel saç daha ağardı).
Veliye şu soruyu sordum:

- Ayşegül 1.Sınıfa geldiğinde okuma yazmayı öğrenmemiş miydi?

Velinin cevabı aynen şöyle:

- :confused: Valla bilmiyorum hoca okumayı öğrendi mi öğrenmedi mi?

Konuşmanın devamını yazmıyorum, gerisini tahmin ediyorsunuzdur.:(

Bir de bizim şöyle bir sorunumuz var. Bazı veliler çocukları okula yani ana sınıfına başlamadan önce harfleri öğretelim sayıları öğretelim gibi gayet doğal düşüncelerle çocuğa birşeyler kazandırmaya çalışıyorlar. Ama bu durum çocuğın öğrenim hayatına başlamasıyla tam bir işkenceye dönüşüyor. Malum velilerimiz eski sistem (a,b,c) mantığıyla çocuğa hangi harfi öğretsek ne öğretsek kardır diyorlar. Günümüzde programlar yıldan yıla değiştiği için çocuğun eski öğrenmeleriyle yeniler karşılaştığında çatışmalar başlıyor ve eğitimde olumsuz aktarma dediğimiz aksaklıklar baş gösteriyor. Öğrencinin şu an ki sistemde el yazısıyla yazarken kalemi tutuş şeklinden,harflerin öğreniş sırasına, harfi yazma yönüne kadar birçok örnek verilebilir bu konuda.
Nacizane fikrim, okul çağında olmayan çocuklarınıza faydalı olayım derken zarar vermeyin ve okula başlamadan önce bol bol resim yapsın, parmak becerileri gelişsin, kalem tutmayı öğrensin, küçük çaplı çalışmalarla parmak kaslarını geliştirsinler ama harf öğrenme konusunu okulda uygulayarak öğrensinler.
Saygılar...

Bir de bizim şöyle bir sorunumuz var. Bazı veliler çocukları okula yani ana sınıfına başlamadan önce harfleri öğretelim sayıları öğretelim gibi gayet doğal düşüncelerle çocuğa birşeyler kazandırmaya çalışıyorlar. Ama bu durum çocuğın öğrenim hayatına başlamasıyla tam bir işkenceye dönüşüyor. Malum velilerimiz eski sistem (a,b,c) mantığıyla çocuğa hangi harfi öğretsek ne öğretsek kardır diyorlar. Günümüzde programlar yıldan yıla değiştiği için çocuğun eski öğrenmeleriyle yeniler karşılaştığında çatışmalar başlıyor ve eğitimde olumsuz aktarma dediğimiz aksaklıklar baş gösteriyor. Öğrencinin şu an ki sistemde el yazısıyla yazarken kalemi tutuş şeklinden,harflerin öğreniş sırasına, harfi yazma yönüne kadar birçok örnek verilebilir bu konuda.
Nacizane fikrim, okul çağında olmayan çocuklarınıza faydalı olayım derken zarar vermeyin ve okula başlamadan önce bol bol resim yapsın, parmak becerileri gelişsin, kalem tutmayı öğrensin, küçük çaplı çalışmalarla parmak kaslarını geliştirsinler ama harf öğrenme konusunu okulda uygulayarak öğrensinler.
Saygılar...

Harf metodu ile okuma yazmayı tam olarak öğrenmiş bir çocuk karşınıza geldiğinde seviniyorsunuzdur. :D

Bence önemli olan genelden özele ya da özelden genele değil bir şekilde okuma yazmayı öğretebilmek. Genelden özele öğrenen çocukların daha hızlı okuduğu söylenir. Külliyen yalan. Bizler harf metodu ile öğrendik de ne oldu? Okuma hızı pratikle ilgili.

Yanlış anlaşılmasın yazdıklarım. Sizin yazdıklarınıza karşı değilim. Aileler bir iki harf öğretip bırakınca hem öğrenci hem öğretmen için işkence olur mutlaka. O konuda haklısınız...

Soru kolayda ben harfleri anlamadım. içinde bu harflerin bulunduğu cümleden 5 adet kuracağız ve bunu 4 ayrı metin olarakmı hazırlayacağız?

Geri