işin garip kısmı daha kiralık bir yazlık bulamadım. Bakalım aklı başında temiz bir yazlık bulursam süper olur.
erdek ocakları tavsiye ederim o zaman sana abi
biz arkadaşlarla sezon tam açılmadığından ev kiraladık. bildiğin daire 5 tane yatak var. banyosu tuvaleti mutfağı dolabı gardolabı vs. herşey vardı. ve günlük 35 tl
balkonda mangalı yaktık ooh mis. denize 1 sokak var aradatavsiye edebilirim...
son 8-10 yıldır ben de o taraftayım.
Bilirsiniz Marmara denizinin güneyinde Kapıdağ Yarımadası var. Mantar şeklinde bu yarımadanın karaya bağlandığı küçücük noktada (en fazla 5km) iki körfez var. doğuda Bandırma Körfezi, batıda Erdek Körfezi. Yarımadanın çevresini dolaşırsanız yaklaşık 100 km bir sahil şeridi var. Bu sahil boyunca ufak ufak koylarda köyler var. Gerçekten köy, halk genelde balıkçılık yapar, tavuk çiftlikleri vardır, az insan inek tavuk besler, hayvancılık yapar eker biçer fln. Genelde buradaki insanlar Bulgaristan göçmenidir, burada toprak sahibidirler.
Erdek, 90'larda popüler bir yermiş, Ankaralı ve İstanbullu yazlıkçıların yeriymiş. Erdekliler hala öyle sansa da popülerliği bitmiş. Akşamları sahil yürüyüşleri ve çaybahçesi muhabbetleri aktifdir. Bandırma merkez ise tatil yeri değil, limanı fabrikaları hava üssü vs. olan küçük bir şehir. Bodrum Çeşme gibi gece hayatı yoğun olan yerlerden tat alamayan insanlara, Antalya Mersin gibi Akdeniz illerinin aşırı sıcağından kaçanlara, Kapıdağ yarımadası çevresindeki küçük kasabalar uygun sayfiye yerleri. Hele biraz da bağ bahçe ekme biçme merakınız varsa çok mutlu olursunuz.
Bana göre en önemlisi, beton yığını değildir. çok keşfedilmediği için, revaçta olmadığından bakir kalmıştır. Sahile yakın birkaç sıra dağınık şekilde ev vardır, geriler tepeler bakirdir.
Yarımadanın etrafını dolaşmaya Erdek'ten başlarsanız Ocaklar güzel bir kasaba, denizi güzel derler. Bandırma tarafından başladığınızda 2. kmdeki köy benim kaldığım yer, Aşağıyapıcı Köyü. 3. km de Beyazevler ve 4.kmde Eskişehirliler durağı biraz daha elittir, severim. 5. kmde Tatlısu var, en kalabalık kasaba orasıdır. 7. km de Büyük Bakraç var, evler daha pahalıdır, orası da bana göre denizi en güzel koydur.
Marmaranın denizi Ege ve Akdeniz'e göre biraz daha soğuktur. Havası da genelde biraz rüzgarlıdır, bunaltmaz. Ancak deniz anası olur biraz, ot yosun vs. gelir arada. Ocaklar'ın denizi daha temiz diye duymuştum ama.
Haftasonu Bursa Balıkesir gibi civar illerden günübirlik magalcılar vs. gelir, kalabalık olur. Haftaiçi daha sakindir. Ramazan'da iyice sakinleşir, okullar açıldıktan sonra sadece yerliler kalır.
Gelelim fiyata. Tatlısu'da genelde sezonluk / senelik tutacağınız evler 1500-2000 TL arasıdır. Bakraç az daha pahalıdır, Ocaklar da o civardır tahminim. Bizim ev tek göz oda, mutfak banyo fln. önünde bahçesi var orada yaşıyoruz zaten. Denize 30m uzaklıkta, arada da yapı yok, zeytinlik var, yüksekte olduğumuz için de manzarası iyi. Senelik 12x70=840TL veriyorduk kaç senedir, 1000 TL yaptık bu sene.
Velhasıl, oraları bir gezin, kafanıza uyacaktır eminim.