Bu sefer opel dışı teknik soru lütfen yardım....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ssdemir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ssdemir

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar;

arabamız 2003 1.6 8v octavia düz vites 198000 km de. Çok dikkatli kullanılan ve bakım aralıkları katiyen aksatılmayan bir araçtır. Biz aracı aldığımızda zavoli marka lpg taktırdık. LPG den yana bir problem yaşamadık. Yaşadığımız problem yağ ekslitme problemi...

Araç şu anda 1000km de yarım litre yağ eksiltiyor ve biz ayda 2500km yol yapıyoruz.

Arac yağ eksilttiği için rektefiye yaptırmak istedik. Ancak ustamız rektefiye edilse bile bu genel bir sorun düzelmez dedi. !!! Daha önce ustanın başına aynı olay gelmiş bu sefer BORA ile olmuş rektefiye edilmiş yağ yakmaya devam etmiş.

Bir de usta diyo ki LPG yi bıraksak hemen düzlecekmiş bak senn!!!! Aynen böyle diyo bir ay sonra yağ eksiltmeyi kesermiş.

Bu motorlar lpg ile kullanıldığında yağ yakıyormuş onun iddiasına göre..
Ama benim vectra bir gram yağ eksiltmiyor üstelik 150000 de.

Her usta çözüm üretemeyince bunu lpg ye bağlıyor.

Bunun sebebi başka bir şey bence. Çünkü kuzenimde golf V var lpg li . ve kaç zamandır kullanıyor yağ eksiltme diye bir derdi yok. Bana yardımcı olabilirmisiniz bilginiz varsa...

Lpg yağ eksiltir ben usta değilim ama gördüğüm araçlarda farkediyorum ama lpg kalktıktan sonra yağ eksiltmeyi kesmesi saçma araç yağ eksiltiyosa öylede böylede eksiltir. Lpgyle biraz daha fazla eksiltir...bunu çok güvendiğim ustam söylemişti benim arabam yağ eksilttiği için lpg taktırmaktan vazgeçmiştim.

arkadaşı arcaın bir tanesi opel diğeri ise skoda nasıl kıyaslarsın ustanın dediği doğrudur sizde o zaman benzinle 1000 km bi gidin deneyin ne kaybedersiniz az bir para haricinde

lpg yağ eksiltme problemi çıkarabilir her marka modelde olur veya olmaz diye bir şart yok ama tanıdıklarımın lpg li araçlarında yağ yakma problemi var

Bizim fiat marea marka aracımızda 6 sene yağ eksiltme problemi olmamıştı ama geçen yaz lpg taktırdık yaklaşık 2 ay önce yağ eksiltmeye başladı tüm bakımları yapıldı kontrol edildi sonra bize bir ilaç verdiler yağın içine katın zaman zaman diye onu kullandık sonucu tam olarak bilemiyorum babamla konuştuğumda yazarım.

evet lpg'li araçlar normalinden fazla yağ eksiltir;)

herşey için teşekkürler arkadaşlar yarın servise götüreyim ben bir de sonra sizin le yeniden servisteki konuşulanları aktarayım. Teşekkürler

Geri