bu olaya yetkili servis bile anlam veremedi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan METSEL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sorun düzeldimi yani?

Teşekkür ederim prince. pek ihtimal vermediysemde gittim arka stopları karşılıklı söktüm, birde ne göreyim lambalardan biri 24 voltlukmuş, hemen gittim orjinalini aldım taktım şuan durum normal. pazartesi ilk iş servise gidip hesap soracağım. İlgilenen arkadaşlarada teşekkür ederim.

arkadaşım, şu yöntemi bir dene.
arka stop lambalarının ikisinide aç. Park ampülünü ve ikili ampülleri (içinde 2 ayrı flaman olan) sök. iki flamanlı ampüllerin durumunu ve tırnaklarını kontrol et, birbirine temas etme gibi bir durum varmı.

Ayrıca kuyruk lambasını( arka sis) da kontrol et, çalışıp çalışmadını gözle. (aslında ilk yapacağın şey Arka sisi kontrol etmek olsun

arka sis lamban 1 adet yanmalı, üzerindeki ampül 21 Watt olmalı 12 v /21 w yazacak

İkili ampüllerde de 12 v /5w-21 w yazmalı

eğer her şey normalse ampülleri teker teker dene ve ekranda uyarı verip vermediğine bak. Örneğin, önce sadece sağı , diğer ampüller bağlama, sonra sağı sök, solu tak, uyarıyı yine kontrol et, sonra arka sis i tak, yine dene

Belki 2 li ampüllerde birbirine temas vardır, zaten saçma olan husus Headlight uyarısı ön kısa farlar içindir. Park lambasını açtığında bu uyarının vermesi çok saçma

denemeni yap, haberleri bekliyoruz

tamamen doğru,benimde eski arabamda değişik zamanlarda 3 kez başıma gelmişti,ilk önce arka sis patlamış,daha sonrakinde arka sağ park,en sonuncuda ön sağ kısa far patlaktı,hepsini de değiştirdikten sonra uyarı ekrana bir daha gelmedi...

Geri