Arkadaşlar ben bugün lpg silkelemesinden dolayı bobini değiştirdim. Sanayide tamirci arkadaşımın tavsiyesi üzerine opel yedek parça satan dükkana gittim vectra 2001 1.6 bobin istedim. İki seçenek sundular birincisi delphi marka 185 TL dediler diğeri yan sanayi biraz daha ucuz dediler ama lpg kullanıyorsanız mutlaka delphi almalısınız çünkü opellerde bu sorun çok oluyor dediler. Tamam dedim delphi alayım dedim orjinal olsun dedim.Tamirci arkadaşım değiştirdi bu arada sökülen bobinin üzerindede herhangi bir marka yazmıyordu göremedim. Asıl sorun benim aldığım delphi marka bobinin kutusunu bağaja koymuştum akşam evde yeni bobinin kutusuna baktım kutunun kenarında bir etiket vardı o etikette üst tarafta CEE10000-12B1 yazıyor alt tarafta ise Opel/Vauxhall - Astra 1.4 1.6 - Meriva 1.6 Zafira 1.6 yazıyordu. Ayrıca kalın bir kalem yazısıyla Z16XE yazıyordu.Bana bir şüphe düştü acaba ben yedek parçacıya yanlış bir modelmi dedim veya onlar yanlış bir model bobinimi verdiler. Çünkü bu etikette Vectra 1.6 hiç yazmıyor. Ama arabada çalışıyor. İleride başımıza bir dert açmayalım. Lütfen bu konuda fikri olan varsa ve akıl verirse sevinirim.
Son düzenleme: