Bu arızaların sebebi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gökhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gökhan

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Arkadaşlar uzun süredir aracın digital klima arızasıyla uğraşıyordum.Forumdada paylaşmıştım fakat arızayı çözemedim.Aracın klima yönlendirme tuşlarına bastığımda tuşun ışığı yanıyor fakat yönlendirme çalışmıyordu.Bu hafta bir op-com cihazı aldım ve arızaları tespit ettim fakat arızalar silinmiyor.Resimde arızalar yazıyor.Bu arızaları nasıl gidebiliriz
17 iç sürgü motoru voltaj alçak
19 sürgü motoru voltaj alçak
21 zemin sürgü motoru voltaj alçak
23 buz çözücü motoru voltaj alçak
32 körük röle devre sorunu

Ekli dosyalar

• IMG-20140618-WA0001.webp
    IMG-20140618-WA0001.webp
    22.9 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:
Gökhan Bey,
bu arızaların hiç birinin klima ile alakası yok.
sırası ile arızaların
P17-enjektion sorunu
P19-yanlış devir sinyali
p21-potensio akımı yüksek
p23-pedal konumu rolantide değil
p32-yakıt pompası role akım yüksek

İç iklim menüsüne girip arizalari okuttugumda bu arızalar çıkıyor.

Galaxy Nexus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 10:43 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 08:48 ----------

Acaba op-com un Türkçe tercümesi mi hatalı çünkü bu arızaları klima arizalarini okuttugumda çıkıyor ve de silinmiyor.yoksa ben mi beceremiyorum?

Yok mu bir fikri olan?

Kusura bakma doğru klimada ayrı arıza kodları var birde yanılmıyorsam 1996 öncesinde çişft haneli arıza kodları aklım oraya gitti,şimdi çoğu akım düşüklüğü ve çokluğundan kaynaklı arıza kodlar,tüm role ve kaplo girişlerini bir kontrol et derim oksitlenme vs. olmasın

İlk fırsatta kabloları sen gecirecegim.digital kontrol panelinin arızalı olma ihtimali var mi?

Klima sorunum devam ediyor.opcom ile arıza okuttugumda bu arızalar hala duruyor ve silinmiyor.yani yönlendirmeler ne tarafta kaldıysa orada sabitleniyor ve değişmiyor.soğuktan sicagada geçmiyor.Bazen hic birsey yokmus gibi sorunsuz calisiyor.daha önce resimdeki parçayı sormustum ne ise yarıyor diye net bir cevap alamamistim.arızanın bu parçayla ilgisi var midir?bence basit bir elektrik arızası ama bu arıza nerede?daha önce ustalara goturdum fakat hemen torpidoyu sokelim motorlar değişecek araba en az 1 gün burada kalacak 1000 lira 1500 lira tutar dediler bu yüzden hic birine guvenmiyorum.forumdaki tecrübeli arkadaşlardan ve özellikle Selim abiden yardim bekliyorum. [
8dce773c3805ad5876b8cc57a52cc972.jpg
[/IMG]

Motoru stop edince klima ekranında - - - - sembolü çıkıyor ve iki saniye sonra kayboluyor.ayni zamanda radyo kapalı bile olsa motoru stop edince açiliyor.arada bir klima normal çalıştığında motoru stop edince bunların hic biri olmuyor.

Geri