Bridgestone Trunza Michelin energy farkı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan deluxe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

deluxe

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Combo için 4 adet lastik alacağım bugün lastikcileri dolaştım turanza er300 84H 195 TL Energy 84H 225 TL Michelin bayiisinde lastiği çok övdüler konforu sessizliği v.s turanza ya da kötü diyen olmadı zaten şuan üzerindekiler turanza 84 H serisi, Öyle çok yumuşak olmasa da idare ediyor yoldaki yama izlerini uğultu sessini içeri veriyor haliyle ama benim anlamadığım ikisi de 84 H serisi konforu, sessizliği v.s aynı olmaz mı? Michelin de aynı olacak sa neden 4 lastik için 120 TL fark vereyim ki?

ses konusunda lastiğin deseni ve hamuru da çok önemli sadece H-V olayı değil yani.

michelin yumuşak hamuru ile tanınır ama buna karşılık Türkiye yollarındaki dayanıksızlığı da konuşulur.

nokian lastikleri ise ses konusunda bilinen en iyi lastikler herhalde üzerlerindeki deseni incelerseniz neredeyse Enine kesit bulamazsınız tamamı Boyuna 3-4 şerit şeklinde desenleri olur genelde.

bridgestone ve lassa bence aynı lastikler, Türkiye şartlarına uygun sağlamlıkta diyebiliriz ama bunlar da michelin'e nazaran konfordan ödün verirler.

lastik işi zor iş vesselam. hem konfor, hem yol tutuş, hem sessizlik, hem sağlamlık bir arada uygun harmanda zor bulunuyor.

continental de hemen hemen michelin kadar konforlu ve ondan daha dayanıklı lastikleri ile alternatif olabilir.

lastiğe çok para vermeyi sevmiyorum çünkü kralını alsan bir çivi bir vida işini görüyor. Yine de bildik markalardan şaşmıyorum.

ben ne kullanıyorum derseniz "HANKOOK K425" kullanıyorum ve kesinlikle bu lastiği de incelemenizi tavsiye ederim. Fiyat işin içine girdiğinde yukarıda saydığım 4 özellikle beraber en uygun harmanı buldum diyebilirim!..

cevap için teşekkürler sizin aracınızda combo mu?

bu arada nokian marka lastiği hepsiburada mağazasında buldum. Yorumlara bakılırsa kullanan kişi çok memnun hatta sadece motor sesi duymaya hazır olun diye bir tabir kullanmış. Lastik sesinin sıfır olduğunu söylüyor. fiyatı da çok iyi üstelik kargo ücreti almıyorlar. Acaba oradan mı alsam :)

Şimdi bu kez de michelin gibi olmaz sa diye şüphe var aklımda. Yada kim bilir nokian michelinden çok daha iyidir. Ama bilemiyorum iyice kararsız kaldım

Lastik alınacak orası kesin çünki iyice çatladı üzerindekiler. Ama ne alacağız allah bilir.

Turanza hiç kullanmadım ama Potenza'yı bütün lastikler arasında tek geçerim.

cevap için teşekkürler sizin aracınızda combo mu?

rica ederim.
benim aracım Meriva OPC.

bir de şu var bildiğim kadarı ile ER300 Turanza'lar performans serisi (Lassa İmpetus Revo ile aynı lastik denebilir), Michelin Energy'ler ise adı gibi tasarrufa yönelik. Michelin'de performans serisinde Pilot-Pilot Sport gibi "performans-ultra performans" olarak ayrılıyor vs.

siz bence en büyük önceliğiniz yol sesi madem Nokian alın.

fiyat da önemli ise yol sesi olarak Lassa ve Bridgestone'dan daha iyi olan; fiyatı da hepsinden daha iyi olan Hankook K425'i de tekrar tavsiye ederim...

aklıma gelmişken Michelin almayın boykot edin :)

evet nokian lastikler için sessiz deniyor ama bu sessizlik ne kadar sürer onu öğrenmek lazım.lastikler erken sertleşiyorsa bir süre sonra sessizlik filan kalmaz.
Türk Malı Petlas'ın da yeni modelleri için çok sessiz deniyor. ama ne kadar süre sessiz kalıyor bilmiyorum.

Bridgestone ER300,
Continental Contact Premium 2,
Kullanmadım bunları ama lastik karşılaştırmalarında bunlar iyi gişbi geldi bana.
Birde Lassa İmpetus Revo var Bridgestone'den daha ucuz ve herkes neredeyse aynı muadili diyor ama bilemiyorum.
Aynı şekilde bende bahar ayında alacağım inşallah. Ama bende daha klarar veremedim.

er300 kullandım oldukça memnun kaldım. 5 yıl 40 bin km kullandım hala diş derinliği yeterliydi fakat çatlaklardan dolayı değiştirmek zorunda kaldım. sağlam lastik gerçekten...

Geri