• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Branda

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MERKEZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MERKEZ

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arabayı çok kullanmıyorum kullandığımdada temiz olsun istiyorum o sebepten aklımda uzun zamandır branda var ancak konuyu açılınca çoğunlukla brandanın olumsuz yönleri hakkkında bilgiler alıyorum nedir bu konunun aslı boyaya zararı varmıdır.

Araça branda cekınce gunes altında oldugu zaman branda ve arac arasındakı alanda oksıjen azaldıgından dolayı yanıklar olusdugunu felan soylenıyor, ben hıc kullanmadım branda ama bunu soylıyenler var bayagı, ama boyasıda kalksa yakında bende branda kullanıcam baska caresı kalmadı bu işin heleki arac sıyahsa..

ern1402 ye katılıyorum,aracı yıkatıyorum eve gelene kadar üstünde hafiften tozlanma oluyor bide siyah olduğu için belli ediyor tozu,gerisini siz düşünün artık...

branda şart ama kimisi boyaya zarar verir diyor kimiside vermez diyor,elinde ki malı satmak için mi bilmiyorum ama abi onlar çin malı zarar verir tabi diyip geçiştiriyor adam:mad:

ern1402 ye katılıyorum,aracı yıkatıyorum eve gelene kadar üstünde hafiften tozlanma oluyor bide siyah olduğu için belli ediyor tozu,gerisini siz düşünün artık...

branda şart ama kimisi boyaya zarar verir diyor kimiside vermez diyor,elinde ki malı satmak için mi bilmiyorum ama abi onlar çin malı zarar verir tabi diyip geçiştiriyor adam:mad:

Siyah araçla başa gercekden cıkılmıyor, kapalı garaj yoksa branda düşünülebilir..

eski brandaların boyaya zarar verdiği doğrudur.yeni üretilenler avrupa standartlarında iso
belgeli iç kısmında pamuksu bir yapısı var ve aracın sacına kesinlikle yapışmıyor.bunu araca takıp denediğinizde dokunup hissedebilirsiniz ve hiçbir sıkıntı omadan kullanabilirsiniz.

ben askere giderken çektim tam 6 ay branda da durdu (nisan-eylül arası) ve araç dışarıda durdu açık otoparkta yıkatıp takmıştım.inanın döndüğümde araba bıraktığım gibi temizdi ve ipek gibi kayarak çıktı branda ne yapışma ne de boyada zarar oldu.kullanıcı olarak kesinlikle tavsiye ederim.

Araça branda cekınce gunes altında oldugu zaman branda ve arac arasındakı alanda oksıjen azaldıgından dolayı yanıklar olusdugunu felan soylenıyor, ben hıc kullanmadım branda ama bunu soylıyenler var bayagı, ama boyasıda kalksa yakında bende branda kullanıcam baska caresı kalmadı bu işin heleki arac sıyahsa..

Demek sizde siyah kurbanı oldunuz. : ))))

eski brandaların boyaya zarar verdiği doğrudur.yeni üretilenler avrupa standartlarında iso
belgeli iç kısmında pamuksu bir yapısı var ve aracın sacına kesinlikle yapışmıyor.bunu araca takıp denediğinizde dokunup hissedebilirsiniz ve hiçbir sıkıntı omadan kullanabilirsiniz.

ben askere giderken çektim tam 6 ay branda da durdu (nisan-eylül arası) ve araç dışarıda durdu açık otoparkta yıkatıp takmıştım.inanın döndüğümde araba bıraktığım gibi temizdi ve ipek gibi kayarak çıktı branda ne yapışma ne de boyada zarar oldu.kullanıcı olarak kesinlikle tavsiye ederim.

Değerli bilgilerin için sonsuz teşekkür ederim.

94 yılında vectrayı ilk aldıgımzda dısı termal işi pamuklu özel brandası vardı çizmiyordu memnunduk eskiyince attım ulusta bezden yeni branda yaptırdım şu an corollada ve aracı mahvetti başka bir çözüm bulursam brandadan kurtulcam.

dısı su gecirmez içi çizmeyen pamuklu olursa ve araca örtmeden önce aracın tozunu mikrofiber bir bezle alırsanız olumsuzluk çıkarmaz.

birde rüzgarda hareket edip içine toz alıp bu tozların yine brandanın hareketiyle aracı çizme ihtimali var bu yüzden iyice sabitlenmeli

siyah renk araç temiz oldu mu kendini gerçekten güzel gösteriyor ama bakımı zor,yıkadıktan sonra kurlaman şart öyle yıkayıp geçemezsin çünkü eskisinden daha kötü oluyor...

ama bu bana ders oldu bida araba alırsam beyazdan şaşmam,,,araba alıcak arkadaşlarada tavsiyem 2-3 günde bir arabayı yıkatmıcaksanız siyah almayın derim....

Bende pamuklu ve içine hava alabilecek bir bez kullanıyorum.Benim amacım güneşten korusun yeter.Sıcak yaz güneşinde boyaya dokunamıyorum.2 Ay oldu hiç bir sorun yaşamadım ama yağmurlu havalarda aracın üzerinden alıyorum :)

Bana kalırsa branda her yönden kötü... Yukarıda arkdaşın dediği gibi aylarca araç dışarıda kalıp kullanılmayacaksa kullanılabilir sadece...

Benim bildiğim kumaşın pamuklu, yağmur geçirmeyen, hava geçiren v.s. ayırd etmeden her türünün güneş yanığına neden olduğu...

Bana kalırsa brandanın en büyük zararı rüzgar ile hareketlenip, gözle görünmeyen küçük tozlarla aracın kaportasının harelenmesine neden olması...

Belirli bir süre sonra harelerin gitmesi için boya koruma yaptırmak gerekecek, vernik pasta yaparken yarıya inecek, 1 veya 2 defa daha pasta hakkınız kalacak... Opak boyada durum daha farklı tabi... Tabikide tercih meselesi...

Geri