branda ve etkileri

geographer

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar çoğumuzun arabası dışarıda.kapalı otopark sorunu malum.
özellikle lış ayları için arabalarımızı örtebileceğimiz ve boya vs zarar vermeyacak bir branda örtü vs nasıl olur. daha doğrusu zarar vermeden kullanabileceğimiz bir örtü türü hakkında bilgilerinizi paylaşabilir misiniz?

benım eskı arabada gunes yanıgı olmustu oyüzden tavsıye etmıyorum yapabilirsen iki ayda bir pasta cila yap daha iyi bence

bir ay önce dışı plastik gibi içi miflon çadır aldım ve arabama serdim
2 gün sonra arabamın boyasındaki bazı pasta cila yerlerinin kurşuni renge dönüştüğünü çadır boyayı attırdığını gördüm alırken dikkat edin sakın benim hatama düşmeyin
sadece bez olan çadırlardan alın derim fakat onlar da boyayı bozuyormuş herhalde.

maalesef öyle arkadaşlar güneş içine girdiği için boyayı solduruyor
ben düşünüyordum forumda okuyunca bende ekleyeyim dedim

bana bizzat brandacının söylediği:"arabana yazık edersin,boyayı bozarsın"dedi...(özelliklede naylon brandaların)

kesinlikle çok zarar veriyor. temas ettiği yerler tuhaf renklere giriyor.

arabayı ağacın altına park et :good:

Vallahi arkadaşlar iyi hoş söylüyorsunuz ama ben şimdiye kadar babamın arabayı açıkta bıraktığını görmedim,kaç tane arabamız olduysa hepsinde branda vardı (Bu arada babamın mesleği söförlük,yılların deneyimi).Astra nında brandası var şu hazır satılanlardan fakat dandik bişey değil piyasada 40-50 YTL ye brandalar var tamamen korumasız.Bizim aldığımız 130YTL lik bi branda içi pamuklu gibi aracı çizmemesi için dışı ise garip bi maddeden naylonla alakası yok sanki karışım gibi bişey full+full koruma arkadaşlar tavsiye ederim.Biraz araştırın bence kaliteli bi şey alın.Aracınız sürekli temiz dursun ve sokakta malum çocuklar falan çizilmesin.Aracını sevenler için benceçok iyi bişey sadece 5dk. alır aracı örtüp - toparlamanız.

Arkadaşlar bundan önceki arabam flash'tı 10 sene kullandım o arabayı ve aldığımda 4 yaşındaydı. Aldığım ilk günden itibaren üzerinde hergün bir branda vardı. İnanırmısınız sattarken hala daha pırıl pırıldı ne arka stoplarda bir solma vardı ne de koltuk kılıflarında. Dile kolay 14 senelik arabaydı. Boyası da pırıl pırıldı. Yalnıııııııııııız. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli şey kesinlikle ama kesinlikle plastik branda kullanmadım. Her zaman bu tente yapan dükknalarda bulacağınız kalın beyaz branda bezi var. Hani eskiden herkezin balkon demirlerine geçirdiği brandalardan. Ama kesinlikle beyaz olmasına dikkat edin ki. Yağmurda falan renk bırakma derdi olmasın.

Arkadaşlar bundan önceki arabam flash'tı 10 sene kullandım o arabayı ve aldığımda 4 yaşındaydı. Aldığım ilk günden itibaren üzerinde hergün bir branda vardı. İnanırmısınız sattarken hala daha pırıl pırıldı ne arka stoplarda bir solma vardı ne de koltuk kılıflarında. Dile kolay 14 senelik arabaydı. Boyası da pırıl pırıldı. Yalnıııııııııııız. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli şey kesinlikle ama kesinlikle plastik branda kullanmadım. Her zaman bu tente yapan dükknalarda bulacağınız kalın beyaz branda bezi var. Hani eskiden herkezin balkon demirlerine geçirdiği brandalardan. Ama kesinlikle beyaz olmasına dikkat edin ki. Yağmurda falan renk bırakma derdi olmasın.

Çok doğru demişsin.Branda,kesinlikle çadır bezinden yada içi pamuklu kumaştan yapılmalı.

Not:Tozlu şekilde aracınıza branda örtmeyiniz..Rüzgarda branda hareket ettiğinden ,kılcal çiziklere neden oluyor.

Geri