Branda önerisi..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakan44
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
94 yılında gt yi aldıgımızda özel diktirmiştik içi pamuk dışı termal gümüs özel bir malzeme ısıgı ısıyı yansıtıyor su geçirmiyordu araca özel oldugundan rüzgarda açılmıyordu

2004 den sonra aynı kılıfı megane aracımızda 2-3 sene kullandık eskidiginden tozu topragı toplamıs iç tarafı arabayı çok çizdi attık

aynısından diktirmek istedik çoook uçuk bi fiyat verdiler o malzemeye bizde içi dısı pamuk kılıf diktirdik oda yagmurda suyu emdi emdi arac hep ıslak kaldı, araç üzerindeki cilayı emdi kılıf bide rengini arabaya geçirdi:(

bence kullanmaktan kaçının, kullanmanız sartsa sölenildigi gibi arac temiz olacak iç kısmı kesinlikle pamuk olacak,

ve benim eklemek istedigim en önemliside dısı su geçirmez bir malzeme olsun

Zaten yazın kullanıcam amacım güneşten ve mahalenin cocuklarından korumak,araca günlük binen birisi degilim toplamak sıkıntı olmaz zannedersem.Aslında asıl çekincem güneş akşama kadar güneş almasada biraz güneşe maruz kalcak güneş soldurumu yada boyayı yakarmı.Ve aracıma cila ve boya koruma atırmayı düşünüyorum.koruma yazın güneşten kışın kar ve yagmur suyundan korurmu?

ben babam arabaya yenı taktırdıgım jantları gormesın dıye 3 ay branda taktım ama ölüm gibi bişey onu örtmesi hele bide ruzgar falan varsa ayrıca ugrasmaya degmez en ıyısı varsa ımkanın gıdıp otoparka bırakıcaksın :P

Ben de Temmuz ve Ağustos ayları için düşündüm bir ara. Ama her arabaya binişte onca zahmeti göze alamayacağımı fark ettim ve vazgeçtim. Kaliteli bir şeyler olduktan sonra araca bir zarar vereceğini düşünmüyorum. Aksine yararı büyük olacaktır. Tek sorun açıp toplaması. Benim için sorun yok diyorsanız, kaliteli bir şeyler alın yıllarca kullanın...

Çocuklar cidden cok tehlıkelı oluyorlar..

Zaten yazın kullanıcam amacım güneşten ve mahalenin cocuklarından korumak,araca günlük binen birisi degilim toplamak sıkıntı olmaz zannedersem.Aslında asıl çekincem güneş akşama kadar güneş almasada biraz güneşe maruz kalcak güneş soldurumu yada boyayı yakarmı.Ve aracıma cila ve boya koruma atırmayı düşünüyorum.koruma yazın güneşten kışın kar ve yagmur suyundan korurmu?

adaş, ben bi alışveriş merkezinden pufi marka içi pamuklu olandan aldım. kullanmaya başlamadan önce arbaya bi güzel cila attım ve geçen yaz zaman zaman güneşte de kalmasına rağmen bi zararı olmadı + bu kış buralara kar bayağı yağdı ve o karlı havalarda bir haftaya yakın branda örtülü durdu ve bırak kar suyunu geçirmeyi, nemlenme dahi olmadı. yalnız kullanma talimatında da yazıyor aracı temizken örtün ve 3-4 günde bi havalandırın vs. vs.
aracınıza çok sık binmiyorsanız tavsiye ederim. arada bide cila atarsınız olur biter.

Cila ve boya koruma aynı şeymi peki? birde cilayı kendimmi atayım yoksa yapan yerler var onlaramı yaptırayım..

Cila ve boya koruma aynı şeymi peki? birde cilayı kendimmi atayım yoksa yapan yerler var onlaramı yaptırayım..

boya koruma, cila çekmenin daha detaylısı gibi bişey.
aslında araba cilalamak kolaydır ama hiç bilmeyen veya biyerlerde nasıl yapıldığını görmeyen için ilk deneme hüsran olabilir. onun için önce bu işi yapan biyere yaptırın ve yapılırken izleyin. daha sonrakileri kendiniz yaparsınız. ben en geç iki ayda bir cilalarım ve bildiğim kadarıyla da bunun bi zararı yok, faydası var.

al cılayı sur kuruduktan sonra sıl :=)

self serviste boya koruma adlı bir konu açmıstım o baslık üzerinde her türlü detayı verdim sorunuz olursa tekrar yardımcı olurum.

Geri