brake pad , brake light nedir ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan masques
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

masques

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum öncelikle herkese merhaba.İlk opel arabamla daha 2 hafta önce tanıştım acelimiliğimi maruz görün artık :)

yol bilgisayarında brake pad ve brake light hatalarını görüyorum kitapçıkta fren balatlarının aşımıyla ilgili diyo ama frenler gayet sağlam fikri olan varmı

sensör arızası olabilir

aracınızın fren hidroliği eksik oolabilir fren balataları bitikk yada kablosuu bi yerden şase yapıyooda olabilir!fren balatalarındaki aşınmayıı fren pedalından hissedemezsinizz zatenn!ancakk balata tamamen biterse eğer balatanın sacı diske sürterse frende bi düşüş yaşanırr vee aşırı ses yapar!(metalin metale sürtme sesi)

arkadaşım aynı problem bendede var. ancak benim araçta beş kollu 16 inc jant var yani balataları dışarıdan görmek mümkün o yüzden servise gittim gösterdim balatalarımın daha sağlam olduğunu ancak kablonun kopuk olabileceğini söylediler onunda bir sakıncası yokmuş bu uyarıdan başka balata değişiminde kablo zaten sökülüyormuş o zaman değiştiririz dediler sanırım seninki de aynı problem.

ilk defa duydum valla:))

bende de break pad uyarısı var bir türlü kesemedim 45 ytl para verdim yeni kablo aldım yine nafile break light ise fren lambası uyarısı sanırım sorun var.

arkadaşlar o balata bıtınce devreye gırer vede yenı balata takınca sönmez.. makınaya baglamak lazımdı benım makına söndurmedı tech 2 lazımdı

break light arac kalkmadan frene basım frenini ve lambalarını kontrol et anlamının tasımaktadır frene 1 kere basıldığında söner

kontağı takıp ilk konuma cevirdiğinde chek brake light yazısı çıkar bu normaldir fren lambalarının yanıp yanmadığını kontrol içindir bir defa frene dokununca problem yoksa yazı silinir brake pad yazısı ise fren donanımı ilgili problem işaretidir . çok değişik problemlerin habercisi olabilir bende balatlar yeni değiştirdiğimde olmuştu balatalar yeni neden yazı çıkıyor diye servise gösterdim sol fren sensörü arızalı çıkmıştı değiştiler düzelti.

Geri